Šport > Košarka
19 ogledov

Blatche zaradi vulgarnega slavja denarno kaznovan

James Wade Blatche Brooklyn Nets Miami Heat NBA EPA
Košarkarju Brooklyna Andrayu Blatchu je vodstvo lige NBA prisodilo 15 tisoč dolarjev kazni zaradi nespodobnega proslavljanja proti aktualnim prvakom Miami Heat.

Dobri dve minuti pred koncem obračuna z Miami Heat se je namreč Andray Blatche ob trojki soigralca navdušeno prijel za mednožje. Blatche je v dvorani Barclays Center igral proti dvakratnim branilcem naslova prvaka, dokler ga ni štiri minute in 24 sekund pred koncem zamenjal Kevin Garnett.

V napeti tekmi, ki so jo na koncu za točko s 101:100 dobili Brooklyn Nets, je nato Blatche, ko je njegov soigralec na parketu Joe Johnson dosegel trojko in popeljal domačo ekipo v vodstvo s 96:84, navdušeno vstal s klopi in se prijel za mednožje, je sporočil športni direktor lige Rod Thorn. Nespodobna poteza ga je stala 15.000 dolarjev (11.120 evrov).

Blatche v prvenstvu NBA igra deveto sezono, drugo pri Nets. Skupno ima 27-letnik na 473 tekmah v karieri povprečje 9,9 točke in 5,4 skoka na tekmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.