Šport > Nogomet
20 ogledov

Blatter ne bi zapiral stadionov zaradi rasizma

sepp blatter EPA
Predsednik mednarodne nogometne zveze Sepp Blatter meni, da so nekateri kazenski ukrepi pretirani.

Mendarodna nogometna zveza (Fifa) se ostro bori proti rasizmu v nogometu. Poleg številnih kampanj s katerimi želijo izkoreniniti rasno nestrpnost, so v veljavi tudi hude kazni za klube, katerega osebje ali navijači se ne obnašajo v skladu s pravili. V primeru rasističnih izpadov navijačev mora klub tako nekaj tekem odigrati pred praznimi tribunami, kar pa je predsednik zveze Sepp Blatter označil za prestrogo kazen.

"Nogomet brez navijačev je kot koncert brez zvoka. Zaprtje tribun je predvideno v Fifinem kodeksu, a sam menim, da ta kazen ni pravšnja. Predstavlja neproporcionalno kolektivno kazen, s katero kaznujemo tudi nedolžne navijače nasprotne ekipe. Klubi so odgovorni za huligane, a tovrstno kazen plačuje celoten nogomet," je dejal Švicar, ki se zavzema, da bi namesto tega raje izvajali športne kazni, ki bi prizadele samo vpleteni klub. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.