Šport > Nogomet
61 ogledov

Blatter ostaja predsednik Fife

Sepp Blatter EPA
Sepp Blatter je, čeprav je švicarsko tožilstvo pred dnevi začelo preiskavo o njegovih domnevnih nezakonitih oziroma koruptivnih dejanjih, danes sporočil, da namerava ostati na predsedniškem mestu krovne nogometne zveze Fife.

Novico o tem, da Sepp Blatter namerava ostati na predsedniškem mestu, so sporočili njegovi odvetniki. "Predsednik Blatter je danes nagovoril člane vodstva Fife. Poudaril je, da sodeluje s preiskovalnimi organi in dodal, da ni storil nič prepovedanega. Zato ostaja predsednik Fife," je sporočil njegov odvetnik Richard Cullen.

Odvetniki so pojasnili tudi domnevno nezakonita plačila sedanjemu predsedniku evropske nogometne zveze Michelu Platiniju, ki mu je Blatter po ugotovitvah tožilstva prek Fife izplačal dva milijona švicarskih frankov.

"O zadevi Platini pa je predsednik Blatter preiskovalnim organom pojasnil, da je imel gospod Platini veljavno pogodbo s Fifo kot svetovalec, sklenjeno leta 1998. Plačilo je bilo zato povsem zakonito in tudi pravilno zabeleženo v računovodstvu Fife," je še sporočil Cullen.

Tudi Platini je danes sicer še enkrat poudaril, da gre za znesek, ki ga je zaslužil kot svetovalec krovne nogometne zveze v letih od 1998 do 2002, zadnji del je bil izplačan leta 2011.

Predsednik evropske zveze je pripravljen stopiti tudi pred etično komisijo Fife in pojasniti vse okoliščine. "Ta plačila so bila povsem transparenta in v skladu s švicarskimi zakoni," še dodaja Platini, ki je tudi pojasnil svojo vlogo v preiskavi: "Švicarske oblasti so me v petek zaslišale. Ne kot osumljenca, ampak kot osebo, ki bi lahko pomagala z informacijami," je še sporočil Francoz.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.