Šport > Nogomet
18 ogledov

Blatter: "Ronaldo preživi več časa pri frizerju"

Messi Blatter podelitev zlata žoga Zürich nagrada prireditev FIFA EPA
Predsednik Fife Sepp Blatter je na druženju s študenti v Oxfordu še enkrat več razburil nogometno javnost.

Švicar Sepp Blatter, ki že leta v dobrem in slabem predseduje Fifi, je izzval ogorčenje v Madridu. Da ostareli funkcionar preferira Lea Messija v primerjavi s Cristianom Ronaldom pač ni skrivnost, pri tem mnenju se mu pridružuje tudi prvi mož Uefe Michel Platini. Toda na druženju s študenti v Oxfordu je Blatter vseeno prestopil mejo dobrega okusa.

"Messija bi si vsaka mama in oče želela v svojem domu. Je dober fant. Ko preigrava izgleda, kot da pleše. Cristiano pa je na igrišču kot kakšen poveljnik v bitki. Eden od njiju zapravi za frizerja precej več kot drugi," je med drugim dejal Blatter in ob tem poudaril, da bi Zlato žogo (kakšno presenečenje!, op. a.) spet dal Messiju. Švicar je nato skušal še (neuspešno) posnemati Cristianove gibe, kot lahko vidite na zgornjem posnetku. 

Real zahteva opravičilo

Real Madrid se je odzval na nastop predsednika Fife in zahteva Blatterjevo opravičilo. V ta namen so na Fifo poslali tudi uradno pismo.

"Naš predsednik Florentino Pérez je Fifi poslal pismo, v katerem zahteva opravičilo Blatterja. Moje mnenje je, da je tako izvajanje pokazalo na pomanjkanje spoštovanja do resnega in profesionalnega nogometaša. Popolnoma se strinjam s predsednikom. S Cristianom o tem nisem govoril. Danes smo dobro trenirali, kot običajno. On vsak dan dokazuje, kako izjemen igralec je. Spoštuje vsakogar in tako se bo obnašal tudi v prihodnje," je na redni novinarski konferenci povedal trener Madrida Carlo Ancelotti.

CR7: "Blaterrju želim zdravo in dolgo življenje"

V večernih urah se je socialnih omrežjih oglasil tudi Crfistiano. Na Twitterju in Facebooku je objavil video Blatterjega ekscesa in zraven pripisal nekaj zgovornih besed.

"Ta video kaže na to, koliko spoštovanja ima Fifa do mene, mojega kluba in moje države. Sedaj je jasnih precej stvari. Gospodu Blatterju želim dolgo in zdravo življenje. Prepričan sem, da bo še dolgo lahko gledal uspehe svojih najljubših ekip in igralcev," je zapisal Portugalec.

Messi Blatter podelitev zlata žoga Zürich nagrada prireditev FIFA | Avtor: EPA EPA
Večna debata in Zlata žoga

Debate o primerjavi med Messijem in Ronaldom so že nekaj let stalnica med nogometnimi navdušenci. Pogosto se razprave hitro usmerijo na rivalstvo med Realom in Barcelono, vse skupaj pa ustvarja vtis, da je omenjeno rivalstvo daleč pred vsemi v svetu nogometa, kar je seveda daleč od resnice. 

Messi je nesporno bolj talentiran nogometaš od Portugalca. A sledi vprašanje, kaj vse je moral Ronaldo narediti, da se ga sploh primerja z Argentincem. V svojo igro je vložil ogromno dela, v zadnjih letih pa je dejaven tudi na humanitarnem področju in skuša tudi na zelenici spremeniti svoj sloves "mehkega igralca".  Zato, milo rečeno, ponesrečen nastop Blatterja gotovo ni prava poteza človeka, ki naj bi vodil svetovni nogomet. Najbrž se Švicar niti ne zaveda, da je popularni CR7 vzornik mnogih otrok. Da predsednik Fife odkrito pove, kdo je njegov kandidat za Zlato žogo, pa je seveda še toliko bolj "čudno". 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.