Šport > Nogomet
28 ogledov

Blatter TV pravice prodal za drobiž

sepp blatter EPA
Predsednik Fife, ki se počasi poslavlja od svojega položaja, naj bi pri prodaji televizijskih za SP 2010 in 2014 iztržil le pet odstotkov tržne vrednosti.

Švicarski mediji poročajo, da je predsednik Mednarodne nogometne zveze v odstopu Sepp Blatter televizijske pravice za prenose svetovnega prvenstva leta 2010 in 2014 prodal nekdanjemu podpredsedniku Fife Jacku Warnerju za 600 tisoč ameriških dolarjev, kar je le pet odstotkov resnične tržne vrednosti.

Warner je bil leta 2005, ko sta z Blatterjem izpeljala posel, eden najbolj vplivnih ljudi v svetu nogometa, bil je podpredsednik Fife in predsednik nogometne zveze Severne in Srednje Amerike ter Karibov (Concacaf). Warnerja so letos aretirali zaradi vpletenosti v korupcijski škandal Fife.

Švicarski mediji - podatke je razkril švicarski televizijski kanal SRF v petek - poročajo, da je Blatter televizijske pravice za SP 2010 Warnerju prodal za 250 tisoč dolarjev, za SP 2014 pa za 350 tisoč. Po besedah Jaimieja Fullerja, Fifinega strokovnjaka za antikorupcijo, je znesek 600 tisoč dolarjev pet odstotkov resnične tržne vrednosti.

V ponedeljek bosta ameriški in švicarski minister za pravosodje na novinarski konferenci v Zürichu podala nove informacije v zvezi s preiskavo korupcije v Fifi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.