Šport > Nogomet
49 ogledov

Blatterja zasuli z denarjem

Sepp Blatter
1/6
EPA
Predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Sepp Blatter je dejal, da 26. februarja 2016 na izrednem volilnem kongresu ne bo kandidiral za nov mandat. "26. februarja bo Fifa dobila novega predsednika," je na novinarski konferenci v Zürichu dejal Blatter.

"Mene ne bo med kandidati. Tu ne gre le za predsednika, ampak za novega predsednika. Jaz pa nov ne morem biti, ker sem stari predsednik," je povedal Sepp Blatter, ki se bo v prihodnje posvetil svojemu hobiju - novinarstvu oziroma delu na radiu.

Je pa dolgoletnega predsednika Mednarodne nogometne zveze kar malce ob živce spravil komik Simon Brodkin, ki je prišel do predsednika Fife - tej v zadnjem času ugled zmanjšujejo podkupovalne afere - in mu vrgel kup ponarejenih bankovcev. Komika so hitro pospremili iz dvorane.

Fifa se sicer trenutno ukvarja z omejevanjem škode, ki jo je naredila zadnja podkupovalna afera, po kateri je Blatter napovedal odstop z mesta predsednika krovne nogometne zveze. Tik pred junijskim volilnim kongresom je namreč policija ujela več ljudi, obtoženih korupcije, med njimi so bili tudi visoki uradniki Fife.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.