Slovenija
56 ogledov

Blaž Brodnjak na čelo NLB

NLB Boštjan Tacol
Vajeti Nove Ljubljanske banke (NLB) prevzema Blaž Brodnjak, ki jo je začasno vodil vse od odstopa Janka Medje.

Nadzorniki Nove Ljubljanske banke (NLB) so danes Blaža Brodnjaka, ki je po februarskem odstopu Janka Medje začasno vodil banko, imenovali za predsednika uprave. Ob tem so dopolnili upravo z novim članom, Madžarom Laszlom Pellejem. Ta bo nasledil Nimo Motazeda, ki je kot član uprave odstopil že septembra 2014.

Poleg omenjenih sta upravi še Nemec Andreas Burkhardt in Avstrijec Archibald Kremser. Vsem članom uprave so nadzorniki danes podelili petletni mandat.

Prvi nadzornik banke Primož Karpe, je vesel, da je bila odločitev vseh šestih nadzornikov soglasna. "Brodnjak je zelo dobra izbira. Ne zgolj zaradi domačih in mednarodnih izkušenj, ki jih ima, temveč tudi zato, ker je v zadnjih mesecih odlično vodil banko v zahtevnih razmerah," je ocenil Karpe. Ta verjame, da lahko NLB ob ambiciozni strategiji, ki si jo je zadala, v prihodnjih petih letih postane "ena najuspešnejših bančnih skupin v tem delu Evrope".

Brodnjak je največjo banko v državi kot namestnik predsednika uprave začasno vodil od 5. februarja, ko je odstopil dotedanji prvi mož Medja. Član uprave, pristojen za področje poslovanja z velikimi podjetji, je medtem postal decembra 2012.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.