Magazin > VIP
149 ogledov

Blaž o stresu, ki lahko privede do samomora

gostilna 2015 Saša Despot
Svetovni kuharski mojstri so pod izjemno visokim pritiskom. Glede stresa v kuhinji smo povprašali Blaža Kostanjška, v finalu izpadlega tekmovalca iz resničnostnega šova Gostilna išče šefa.

Že v intervjuju ob koncu šova Gostilna išče šefa nam je 22-letni Blaž zaupal: "Veliko je bilo psihičnega pritiska, ki ga nisem pričakoval. Eno z drugim je naneslo svoje ..."

Svetovna javnost pa je še vedno šokirana nad samomorom 'najboljšega kuharja nas svetu', vodje kuhinje L’Hotel de Ville v Švici, Benoît Violierja, ki se je v svojem stanovanju ustrelil nekaj dni nazaj. Zakaj si je eden najbolj znanih kuharjev na svetu sodil sam, še ni znano, mnogi pa menijo, da je bil zanj pritisk prevelik. 

"Ne oziram se na to ..."

O pritisku v kuhinji je za Žurnal24 spregovoril tudi Blaž, ki je mnenja, da je stres na delovnem mestu kuharskega šefa lahko izjemno visok in da je povsem mogoče, da slednji v skrajni obliki privede tudi do samomora. Vendar je sam kljub temu mnenja: "Ne oziram se na to. Vsak je drugačen. Dokler tega ne preizkusim, si ne bom priznal, da za kaj takega nisem dovolj močan."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.