Šport > Nogomet
24 ogledov

Blazerju grozilo 75 let zapora

Chuck Blazer EPA
Nekdanji član izvršnega zbora Fife se je zaporu izmaknil tako, da je postal obveščevalec FBI in ameriškega notranjega ministrstva. Medtem pa je še ena mednarodna organizacija ukinila sodelovanje s Fifo.

Nekdanjemu članu izvršnega odbora Fife in podpredsedniku ameriške nogometne zveze Chucku Blazerju je leta 2013 grozilo kar 75 let zapora zaradi podkupovanja, pranja denarja in utaje davkov. Blazer se je zato odločil za sodelovanje z oblastmi in postal obveščevalec FBI in ameriškega notranjega ministrstva. Ob tem pa je moral še vplačati enajst milijonov dolarjev v državno blagajno.

Po informacijah Guardiana je Blazer priznal krivdo v vseh desetih točkah obtožnice in se tako izmaknil zapora. Dogovor med Blazerjem in oblastmi pa je bil sklenjen že nekaj let pred sestavo obtožnice - nekdanji član izvršnega odbora Fife je vse od decembra leta 2011 deloval kot obveščevalec za FBI.

Mednarodne organizacije prekinjajo sodelovanje s Fifo

Kot smo poročali je več mednarodnih organizacij že prekinilo sodelovanje s svetovno nogometno zvezo, med drugimi Interpol in fundacija papeža Frančiška. Sedaj se je tako odločil tudi Nobelov center za mir, ki je s Fifo izvajal iniciativo "Rokovanje za mir". Fifa je Nobelovemu centru za mir vsako leta darovala 800.000 evrov. Po informacijah Guardiana pa je ta odločitev Centra še posebej prizadela Seppa Blatterja, ki je gojil upe, da bo nekega dne dobitnik Nobelove nagrade za mir. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.