Šport
30 ogledov

Blažič o Muriću: "Bilo je nekaj zbadanja"

Blažič Crvena zvezda Beograd Lokomotiva Kuban Evroliga EPA
Košarkar Crvene zvezde je dejal, da sta si z reprezentančnim kolegom Edom Murićem, ki je pred kratkim okrepil Partizan, izmenjala nekaj zbadljivk.

"Bilo je nekaj zbadanja. Že prej sem vedel, da bo podpisal za Partizan. To je profesionalizem - izven terena sva dobra kolega, na igrišču pa rivala. Tako mora biti, vsak se bori za svoj klub," je pred začetkom lige ABA, ki bo spet zaživela ta teden, dejal slovenski reprezentant v vrstah Crvene zvezde Jaka Blažič.

Edo Murić je pred nekaj tedni podpisal triletno pogodbo s Partizanom. Blažič pravi, da z veseljem pričakuje prvi beograjski 'večiti derbi'. "To bo zanimivo tudi za ljubitelje košarke v Sloveniji. Spremljali bodo derbi," je srbskim novinarjem povedal Blažič. "Ne bom ničesar napovedoval. Dovolj bo priložnosti, da dokažemo, kdo je boljši," je z nasmehom na obrazu dodal Jeseničan.

Mundobasket mu bo koristil

Nekdanji član Union Olimpije se je v tabor Zvezde, za katero je igral že v lanski sezoni, vrnil takoj po Mundobasketu v Španiji. Blažič trdi, da ga zaradi tega ne bo zdelala utrujenost. "Veliko mi je pomenilo, da sem bil del reprezentance, da sem imel priložnost, da veliko časa preživim z Goranom Dragićem in ostalimi soigralci in se pri tem veliko naučim. Igral sem proti ZDA, videl, kako vse skupaj funkcionira. To je bila dobra izkušnja, ki mi bo koristila v letošnji sezoni," je sklenil Blažič.

Košarkarji Zvezde, ki so lani osvojili prvo mesto v rednem delu lige ABA, nato pa izpadli v polfinalu proti zagrebški Ciboni, bodo letos drugič zapored udeleženci Evrolige, ker so se "cibosi" odpovedali nastopanju med elito zaradi finančnih težav. Partizan bo letos nastopal v EuroCupu, tako kot Union Olimpija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.