Šport
27 ogledov

Blažič pri španskem evroligašu

eurobasket 2015 Saša Despot
Slovenski reprezentant Jaka Blažič bo tudi po odhodu iz Crvene zvezde igral v Evroligi.

Jaka Blažič je včeraj sporazumno prekinil pogodbo s crveno zvezdo, že danes pa je postal član španskega velikana. Podpisal je triletno sodelovanje s klubom Saski-Baskonia iz Vitorie, kjer so v preteklih letih igrali tudi takšni asi kot so José CalderónAndrés NocioniPablo Prigioni, Igor Rakočević, Luis Scola, Goran Dragić, Tiago Splitter, Mirza Teletović in Fernando San Emeterio. Baskovski klub je sicer redni udeleženec Evrolige.

V minuli sezoni je Blažič v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju dosegal 9,1 točke na tekmo v dresu Crvene zvezde, na za Slovenijo že končanem evropskem prvenstvu pa je na šestih tekmah v povprečju zbral 12,8 točke in 3,8 skoka. Pred odhodom v vrste Laboral Kutxe je poleg Crvene zvezde nosil še dres Uniona Olimpije, Geoplina Slovana in kranjskega Triglava.

V izjemno močni španski ligi bo tako v naslednji sezoni igralo kar nekaj Slovencev. Poleg Blažiča dres trikratnega španskega prvaka nosi tudi nadarjeni Jurij Macura, v Ligi Endesa pa bodo igrali še Boštjan Nachbar in Uroš Slokar (oba Sevilla) ter Luka Dončić (Real Madrid). Jaka Lakovič bo nastopal v drugoligaški konkurenci za Barcelono B.

Laboral Kutxa se bo v Evroligi v skupini B merila z Olympiacosom, Anadolujem Efesom, EA7 Emporiom Armanijem, Cedevito Zagreb in Limogesom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.