Šport
77 ogledov

Blesteli pred domačimi navijači

 Jure Kozjek Simon Maljevac
Evropsko člansko prvenstvo, ki ga je minuli teden gostil Koper, je slovenskemu balinanju prineslo pet odličij, Aleš Borčnik in Jure Kozjek pa sta postala evropska prvaka.

Bogato slovensko bero medalj je v petek popoldne odprla slovenska štafeta Aleš Borčnik - Anže 
Petrič, ki je v velikem finalu morala priznati premoč Francozoma Alexandreu Chiratu in Jeremyju Micoudu. Sobotni spored je postregel s preostalimi petimi končnimi odločitvami, v kar štirih izmed njih pa smo imeli svoje predstavnike tudi Slovenci. 

S srebrom okoli vratu je finalni dvoboj v igri v krog zaključil Dejan Tonejc, ki je moral stisniti roko IItalijanu Emanueleju Bruzzoneju, za las pa je brez zlata ostala tudi dvojica Tonejc – Jure Kozjek, ki je po dveh dodatnih obratih morala priznati premoč Francozoma Fredericu Poyetu in Gregoryju Chiratu. Za veliko slavje v polni balinarski dvorani Bonifika je z zmago proti Francozu Romainu Garciji v igri posameznikov najprej navdušill Kozjek, za imeniten zaključek prvenstva pa je z naslovom evropskega prvaka v hitrostnem zbijanju poskrbel še Aleš Borčnik, ki je v finalu ugnal Italijana Maura Roggera.

Aleš Borčnik | Avtor: Simon Maljevac Simon Maljevac
"Po srebru v štafeti sem se za sobotni finale skušal maksimalno pripraviti. Italijan Roggero je zelo hitro začel, a večkrat zgrešil. V prvih polovici dvoboja sem zgrešil le enkrat in kljub manjši krizi držal prednost ter na koncu zadel kar 47 krogel," je razplet finala pokomentiral Borčnik, ki je podobno kot Kozjek naslovu svetovnega prvaka dodal še evropsko lovoriko.

Slednji je zadnji dan prvenstva v boju s francoskimi balinarji odnesel polovičen izkupiček: "Z dobrim bližanjem sem Garcio prisilil k velikemu številu udarcev. Nisem mu dopustil, da pride v svoj pravi ritem in dvoboj gladko zaključil v svojo korist. V finalu dvojic sva z Dejanom zapravila lepo prednost. Morda je k temu botrovala tudi utrujenost, saj so si dvoboji sledili eden za drugim." Debitant Marko Švara je nastop v natančnem zbijanju zaključil na sedmem mestu in s solidnimi rezultati v nepredvidljivi disciplini upravičil pričakovanja.

Na lestvici dobitnikov medalj je Slovenija prvenstvo končala na prvem mestu. "Z dvema zlatima in tremi srebrnimi medaljami smo na članskem evropskem prvenstvu zabeležili izjemen dosežek ter dokazali,da slovensko balinanje sodi v sam svetovni vrh," je bil po koncu tekmovanj zadovoljen predsednik Balinarske zveze Slovenije Sandi Kofol

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.