Svet
22 ogledov

Blokirali Facebook, Twitter in Youtube zaradi ene fotografije

Slovo od tožilca EPA
Turčija je blokirala dostop do številnih spletnih strani, tudi Youtuba, Facebooka in Twitterja.

Turške oblasti so danes popoldne odredile blokado družbenih omrežji Twitter, Facebook in Youtube. Facebook in Twitter sta se na odločitev sodišča že pritožil, zato so blokado sprostili.

Po poročanju The Hürriyet Daily Newsa naj bi se za ta korak odločile, ker naj bi hotele onemogočiti dostop do fotografije državnega tožilca, ki ga dva skrajneža ugrabila minuli teden in je nato za strelnimi ranami podlegel. V strelnem spopadu, po tem ko se je turška policija odločila za posredovanje, sta umrla tudi oba ugrabitelja.

Na sporni fotografiji, ki sta jo ugrabitelja posredovala prek družbenih omrežji,  eden izmed pripadnikov Marksistične revolucionarne ljudske stranke (DKKP-C), ki je tudi prevzela odgovornost za ugrabitev, meri s strelnim orožjem v glavo državnega tožilca Mehmeta Selima Kiraza.

The Hürriyet Daily News, ki se sklicuje na odločbo sodišča, piše, da so oblasti zaradi omenjene fotografije odredile blokado za 166 spletnih strani, ki so objavile sporno fotografijo. Dostop pa je onemogočen tudi do nekaterih člankov na spletnih straneh medijev.

Turške oblasti so zaradi objave fotografije 2. aprila že sprožile kriminalistično preiskavo zoper sedem medijev. Osumljeni so razprečevanja "teroristične propagande". Marksistična revolucionarna ljudska stranka (DKKP-C) je v Turčiji, pa tudi v EU in ZDA, označena za teroristično skupino.

Komentarjev 5
  • puksicd 00:38 07.april 2015.

    In njihovega šovinističnega diktatorja je naš Pohar objemal kot najboljšega prijatelja ... Kake politike mamo, groza!

  • Papaja Popi 18:17 06.april 2015.

    In takšni naj grdo v Evropo

  • macola 16:17 06.april 2015.

    Pa kaj....saj je to naša prijateljska država! Kako so se naši smrduhi, z Borčijem na čelu klanjali Erdoganu prejšni teden....