Avto
33 ogledov

BMW i9 in električni športni terenec

BMW i8 Spyder BMW
Nemški proizvajalec vozil BMW namerava razširiti nabor električnih avtomobilov, ki sedaj obsega mestnega malčka i3 in športnika i8, je pisala nemška tiskovna agencija dpa.

Med drugim nameravajo Bavarci narediti še močnejšega športnika, ki bo slišal na ime i9, in do leta 2018 popolnoma električno terensko vozilo. "Med i3 in i8 je še precej prostora, kar se tiče oznak vozil," je dejal prvi mož BMW Harald Krueger, ki pa več informacij ni želel razkriti.

Med drugim nameravajo izboljšati tudi tehnologijo v i3, ki bo malčku dovoljevala poti do 160 kilometrov zgolj na elektriko.

V prvi polovici leta je BMW prodal 12.652 vozil z oznako i, kar predstavlja neznaten delček v skupni prodaji vozil BMW, ki je dosegla 1,1 milijona vozil. V enakem obdobju je kalifornijski proizvajalec električnih vozil Tesla Motors prodal 22.657 povsem električnih vozil.

Morda bo Bavarcem v pomoč želja nemške vlade, da bi po cestah v državi do leta 2020 vozilo milijon električnih vozil, vendar poznavalci pravijo, da bo morala vlada za dosego tega cilja potrošnikom ponuditi davčne olajšave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.