Avto
333 ogledov

BMW vrgel rokavico Tesli

BMW 328i Andrej Leban
BMW načrtuje septembra na avtomobilskem salonu v Frankfurtu predstaviti povsem električno različico svoje BMW serije 3. S tem naj bi vrgli rokavico Tesli in njenemu prihajajočemu modelu model3, je sredo poročal Handelsblatt.

BMW serije 3 je eden najbolje prodajanih modelov BMW, zato je električna serija 3 še toliko pomembnejša. Nemci pišejo, da naj bi bil doseg z enim polnjenem baterije 400 kilometrov in, da je avto neposreden odgovor na Teslo model3, ki bo v prodaji v drugi polovici letošnjega leta. Tesla je sicer za svoj model3 prejela na deset tisoče rezervacij. Depozit v višini okoli 1.000 evrov je vplačalo tudi več Slovencev, o čemer smo pisali na zurnal24.si.

Uspeha Tesle niso mogli spregledati

Uprava BMW je lani presenetljivo izpustila avtomobilski salon v Parizu, ki velja za enega vrhuncev leta v avtomobilski industriji, in se raje posvetila novi strategiji glede električnih vozil na trg.

Pri BMW niso mogli spregledati popularnosti vozil Tesle, hkrati sta Mercedes-Benz in skupina Volkswagen najavila svoj električni program vozil. Pri koncernu Volkswagnu, na primer, načrtujejo predstaviti kar 30 električnih vozil. "Zvezde" se očitno vse bolj nagibajo na stran električnih vozil, saj jim naklonjenost namenja večina avtomobilskih proizvajalcev. Predvideva se, da bodo že  v nekaj letih tudi med potrošniki električna vozila postala pravi hit. To gre zasluga vse boljšim baterijam, ki omogočajo večji doseg, hkrati pa so vse cenejše. Na roko električnim avtomobilom gre tudi afera v Volkswagnu s prirejanjem emisij, ki je tudi pri nemškem velikanu dizle v hipu potisnila v ozadje," so bili prepričani nemški analitiki.

BMW i3 ni prinesel preskoka v miselnosti

BMW je v svojo podznamko baterijskih vozil BMW i vložil veliko denarja, a izplen zaenkrat ni bil velik. Leta 2014 so prodali 25 tisoč enot svojega najboje prodajanega električnega vozila BMW i3. Zdaj, ko ima zmogljivejšo baterijo in so mu podaljšali doseg, naj bi bilo bolje, so prepričani v Münchnu.

Pri BMW so napovedali celo elektrifikacijo kultne znamke M. "To se bo zgodilo, vprašanje pa je, kdaj se bo zgodilo," ostaja skrivnosten Mell in dodaja, da se trenutno v povezavi z elektrifikacijo ukvarjajo z zmanjšanjem teže vozil, torej razmerje med močjo in maso, kar priznava, da je težava, saj to ni združljivo s filozofijo motošporta," je na detroitskem avtomobilskem salonu povedal šef BMW M oddelka športnih vozil Frank Van Meel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.