Avto
147 ogledov

Eksluzivna različica električnega BMW i3 za Slovence

BMW i3 lumar edition
1/9
BMW
BMW group Slovenija in slovensko družinsko podjetje Lumar, znano po proizvodnji in montaži energetsko učinkovitih montažnih objektov, sta združila moči. Rezultat partnerstva je posebna linija lumar iEdition hiš in posebna različica baterijskega modela BMW i3 lumar edition, namenjena slovenskemu trgu.

Hiše povezujejo svet trajnostne mobilnosti in trajnostnega bivanja. Kaj to pomeni? Pri Lumarju so pripravili posebno izvedbo dizajnerskih hiš, ki bodo opremljene z BMW i Wallboxom in drugimi BMW i dodatki potrebnimi za lažjo vsakodnevno uporabo električnega vozila. Prav električna vozila bodo po napovedi strokovnjakov v prihodnosti del vsake družine, polnili pa jih bomo lahko kar doma in ne več na "bencinskih postajah".

Pri Lumarju in BMW Group Slovenija so ob predstavitvi novih produktov poudarili, da verjamejo, da lahko s tovrstnimi produkti pripomoremo k osveščanju širše družbe glede CO2 nevtralne gradnje in bivanja ter z inovativnimi in tehnološko naprednimi produkti sooblikujemo zeleno in kakovostno bivanjsko okolje za nas in naše prihodnje rodove.

BMW i3 lumar edition | Avtor: BMW BMW


Izraba obnovljivih virov energije je sicer v porastu, vendar bo za ohranitev našega planeta potrebno narediti še nekaj več. Ob povečanju deleža obnovljivih virov in zmanjšanju porabe energije je potrebno zagotoviti tudi zmanjšanje izpustov toplogrednih plinov in posledično ogljičnega odtisa. Te smernice so upoštevane tako pri uporabi materialov za gradnjo nizkoenergijskih in pasivnih hiš kot elektirčnih avtomobilov. Ob okolju prijazni gradnji in razgradnji, saj je praktično vse sestavine hiše kot avtomobila mogoče ponovno uporabiti, sta hiša in avtomobil lahko povezana tudi v času uporabe. Z nadgradnjo hiše s fotovoltaično elektrarno namreč ne pokrijemo samo povprečne potrebe po energiji, z zeleno električno energijo lahko poganjamo tudi električni avtomobil.

Posebnosti BMW i3 lumar edition

Za slovenski trg namenje BMW i3 lumar edition se od ostalih BMW i3 razlikuje po zunanji fluid black barvi s poudarki modre BMW i blue barve. Dobil je oblikovno dodelan tridimenzionalni napis BMW i3 lumar edition'. Postavljen je 20-palčna platišča. Posebnost je tud stilsko oblikovano blago in usnje v potovalni kabini. Plastični deli notranjosti so izdelani iz 25 odstoka naravnih, obnovljivih ali recikliranih materialov, prav tako je plastika zunanjosti izdelana iz 25 odstotka recikliranih materialov. V tkanini na vratih in sedežih pa je uporabljenih 27 plastičnih recikliranih steklenic. Ob tem velja poudariti, da je mogoče kar 95 odstotkvo BMW i3 ponovno uporabiti.

Komentarjev 2
  • jozicamurn 21:10 30.oktober 2016.

    Kako lepo reklamirajo tako avto pa garažo pa hišico pa ceno, da je samo 43.000 eur, medtem ko ljudje komaj napraskajo za max 20.000 eur avto (pa še to je že luksuz) in pa nimajo kje parkirati in niti ga ...prikaži več kje polniti, ker še nič ni narejeno. Skratka zopet je električni avto, tako kot vsi avtomobili postal luksuz, če bi vsi imeli 43.000 eur bi si že hišo začeli graditi ne pa s takšnimi plačami kot jih imamo v SLO si ne moremo niti malega električnega bmw privoščiti.

  • maresem 17:19 30.oktober 2016.

    Ja, ja... za SLO trg bo nekaj posebnega ja.... itak. Dodatek bo tudi material II. kakovosti in delan v nočni izmeni, ki jo delajo gastarbeiteri.