Avto
9 ogledov

BMW z malo limuzino lomi s tradicijo

BMW concept compact sedan
1/9
BMW
BMW je presenetil s konceptom z imenom compact sedan. Kompaktna limuzina očitno prikazuje prihodnjo generacijo serije 1 oziroma 2.

Bavarci so za premierni prikaz ne po naključju izbrali kitajski salon v mestu Guangdžu, ki sicer poteka istočasno s še enim "močnim" salonom v ameriškem Los Angelesu. Kitajci so namreč znani ljubitelji limuzin takšnih in drugačnih velikostnih razredov.

Koncept je po besedah tovarne postavljen na isto platformo, kot nosi enoprostorskega active tourerja. To pomeni, da bo prihodnja mala limuzina, s katero se bo BMW zoperstavil Mercedesovemu CLA in Audijevemu A3 limuzini, gnana na prvi par koles. Skoraj gotovo bo sicer v ponudbi tudi xDrive pogon. 

Koncept govori v aktualnem oblikovalskem jeziku BMW s prelomljeno motorno masko, ozkimi svetili in streho, ki zelo spominja na rešitve iz serije 4 grancoupe. Netipičen za BMW je daljši sprednji previs, kar pa je posledica prvega pogona. Zadnji del se konča nenavadno kompaktno, zaščitni znak so svetila z grafiko v obliki kljuke. 

Šef dizajna Adrian van Hooydonk je ob tem povedal, da koncept obljublja "velikodušno" odmerjen prostor za voznika in potnike po merah večjih BMW limuzin. 

Glede na bavarske navade lahko pričakujemo, da bodo serijski avto pokazali že čez nekaj mesecev, morda spomladi v Ženevi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.