Avto
55 ogledov

BMW bo v Sloveniji letos koval vroča železa

Mini countryman MINI
BMW v Sloveniji želi izvrstne prodajne rezultate v letu 2016 letos nadaljevati z dvema zelo močnim orožjema. Ste se kdaj vprašali, v katerem delu Slovenije kupijo največ bmwjev?

Ob začetku novega poslovnega leta so pri BMW Group Slovenija predstavili nekaj poslovnih rezultatov minulega obdobja, v katerem so po lastnih besedah zabeležili rekordne številke. Tudi sicer gre koncernu v svetovnem merilu dobro, lani so tako prodali 2,37 milijona vozil (vštete so znamke BMW, MINI, Rolls-Royce in BMW Motorrad) oziroma dobrih pet odstotkov nad letom poprej.

Čeprav od te številke velika večina oziroma nekaj več kot dva miljona odpade samo na znamko BMW, pa to po sicer še neuradnih rezultatih verjetno ni bilo dovolj, da bi v letu 2016 ohranili prvo mesto med prestižnimi znamkami. Po prodaji jih je prehitel rival iz Stuttgarta z zvezdo na nosu.

Kakorkoli, pri slovenski izpostavi so vseeno zelo zadovoljni, saj so pri registracijah na ravni skupine zabeležili kar 34-odstotno rast. Tako je bilo na novo registriranih 2.217 vozil znamke BMW, 191 vozil znamke MINI in 319 novih motornih koles BMW (60 od teh na račun nove policijske flote).

Pri znamki BMW so na prvih treh mestih modeli serija 5, serija 3 in nekoliko presenetljivo najmlajša serija 2 active tourer. Pri znamki MINI je letos v ospredju še trivratni klasični mini, a naj bi že prihodnje leto primat prevzela druga generacija countrymana, ki bo v Sloveniji predstavljen februarja. Rolls-Royca niso omenjali nobenega, kar pa ni veliko presenečenje.

Pohvalili so se tudi s prodorom svojih elektrificiranih modelov, saj so registrirali 63 modelov i3 in i8 ter 51 iPerformance modelov (priključni hibridi v serijah 3, 5, 2 …).

Krepitev mreže in podvojitev kapacitet v Ljubljani

Pri slovenski podružnici koncerna imajo še velike načrte glede širitve prodajnih in poprodajnih storitev, saj je njihov cilj, da nobena (potencialna) stranka ne bi imela do najbližjega salona oz. pooblaščenega servisa dlje kot 45 minut vožnje. Še posebej velik poudarek pa dajejo prestolnici, kajti 70 odstotkov vseh vozil znamke BMW je prodanih prav v Ljubljani. Zato bodo do prihodnjega leta še bistveno okrepili prodajno-servisno mrežo v glavnem mestu ob pomoči drugega trgovca.

BMW serija 5 | Avtor: A. L. A. L.
In glavni orožji za 2017? Prva je že omenjeni MINI countryman, drugo pa nova serija 5, ki je že dospela v Slovenijo. O seriji 5 kot najmodernejšemu BMW-ju doslej je bilo v preteklosti že veliko spisanega, za zdaj so pri nas v ponudbi modeli 520d, 530d, 530i in 540i. Cene se prično od 52.767 evrov naprej, pri vseh je opcija xDrive pogon, kmalu bo sledil še priključni hibrid.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.