Avto
53 ogledov

BMW je zanikal vroče govorice

BMW X4 Gregor Prebil
BMW ne razvija modela manjšega od X1, se glasi uradni odgovor iz Münchna. Pojavile so se namreč glasne govorice, da Bavarci pripravljajo konkurenta audijevemu Q1.

Nemški mediji so poročali, da BMW za leto 2017 pripravlja mali mestni športni terenec z imenom urban cross, oziroma serija 1 sport cross. "To ni res," je dejal produktni vodja BMW Avstralija Shawn Ticehurst. Pri BMW namreč ne želijo konkurirati sami sebi, oziroma svoji blagovni znamki Mini.

Ticehurst v pogovoru z novinarji ni zanikal, da BMW za prihodnje leto pripravlja kupejevsko različico modela X1, ki je pravzaprav še manjša izvedenka kot model X4 in še večji X6 in naj bi nosila oznako X2, a to pri BMW  še niso uradno potrdili.

Produktni vodja je razkril še nekaj zanimivosti, med drugim tudi to, da lahko novo generacijo modela X3 na trgu pričakujemo konec leta 2016, oziroma v začetku leta 2017, kot tudi to, da pri BMW ne nameravajo konkurirati mercedesovemu modelu CLA.

Vsebine, povezane z avtomobilizmom, tudi na forumih med.over.net.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.