Slovenija
36 ogledov

Bo Baričič postal generalni direktor UKC Ljubljana?

UKC Anže Petkovšek
Na UKC Ljubljana poteka seja sveta zavoda, na kateri obravnavajo razpis za generalnega direktorja zavoda, ki ga od avgusta kot v. d. vodi Andrej Baričič. Na dnevnem redu je tudi upravni nadzor na nevrološki kliniki in prostorske razmere na oddelku za pljučne bolnike UKC Ljubljana.

Kdaj bodo na UKC Ljubljana objavili razpis za novega generalnega direktorja, še ni znano. Predsednik sveta UKC Ljubljana Tomaž Glažar je ob predaji poslov Andreju Baričiču napovedal, da bo razpis izšel v kratkem. Svet je tudi že napovedal, da bodo v novem razpisu pogoji za generalnega direktorja ostrejši, kot so bili doslej.

Andrej Baričič | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Andrej Baričič je v. d. direktorja postal na predlog Tomaža Glažarja, a svojega programa doslej še ni predstavil. Medtem so se v javnosti pojavile številne informacije o njegovem solastništvu v podjetjih, ki se ukvarjajo z zdravstvom. Odgovore na te dileme so včeraj želeli slišati tudi poslanci državnega zbora. SDS je namreč na temo razmer na UKC sklicala izredno sejo. Baričič je včeraj nastopil arogantno, na vprašanja ni odgovoril. Ministrica pa Milojka Kolar Celarc je medtem večkrat povedala, da Baričič uživa vso njeno podporo.

Slovenija 19.12.2013 Simon Vrhunec, hisna preiskava na upravi klinicnega centra  | Avtor: Saša Despot Saša Despot
UKC Ljubljana je doslej vodil Simon Vrhunec, najprej štiri leta kot generalni direktor s polnimi pooblastili, zadnji dve leti pa kot v. d.. Marca se je prijavil na nov razpis, a svet zavoda ni izbral nobenega od kandidatov. Julija je nato sporočil, da zavoda ni več pripravljen voditi in da tudi na novem razpisu ne namerava kandidirati. Tudi po tem, ko je naloge generalnega direktorja prevzel Baričič, je Simon Vrhunec ostal zaposlen na UKC kot svetovalec direktorja.

Izredni upravni nadzor na nevrološki kliniki, o katerem bodo na svetu danes prav tako govorili, je po aferi Radan, ki je v javnosti močno odmevala, opravilo ministrstvo za zdravje. Pokazal je številne nepravilnosti in pomanjkljivosti tako na ravni odnosov na oddelku za intenzivno terapijo kot tudi na ravni celotnega UKC Ljubljana.

Na današnjem dnevnem redu so tudi polletno poročilo o poslovanju v UKC Ljubljana, prostorske razmere na oddelku za pljučne bolezni in poročilo o čakalnih dobah.
 
dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 10
  • encijan 09:14 13.september 2015.

    Zemljarič!

  • blueone 18:18 12.september 2015.

    točno to, se podpišem...kdor še tako misli naj se podpiše spodaj...

  • jezero 08:15 12.september 2015.

    "Elitneži" postajajo vedno bolj arogantni, saj vidijo, da jim nihče nič ne more. Še sodišča jih množično oproščajo ropanja.