Magazin > VIP
69 ogledov

Bo Caitlyn Jenner pristala v moškem zaporu?

Caitlyn Jenner Profimedias
Caitlyn Jenner se boji, da bi pristala v moškem zaporu.

Transseksualka Caitlyn Jenner, ki je osumljena povzročitve prometne nesreče s smrtnim izidom, je zaskrbljena nad razmerami v zveznih zaporih, kjer morajo transseksualne osebe bivati z zaporniki nasprotnega spola.

Caitlyn je spol spremenila letos, februarja, ko se je pripetila nesreča, pa je bila javnosti še znana kot Bruce Jenner.

Jennerjevi grozi obtožnica zaradi uboja. Kot je povedala policija, je nesreči, v kateri je umrla neka ženska, botrovala prevelika hitrost. Če bi bila Jennerjeva spoznana za krivo, ji grozi eno leto zapora.

"To je najslabši možni scenarij … Da transseksualke zapirajo v moške zapore, je velika težava,“ je za NBC povedala Jennerjeva, ki je bila več let poročena z mamo Kim Kardashian, Kris Jenner, od katere se je ločila lani.

Aktivisti, ki se zavzemajo za spremembe, že dalj časa opozarjajo, da je nevarnost nasilja, tudi posilstva, nad transseksualnimi zaporniki zelo visoka, zato oblasti pozivajo, da povečajo varnostne ukrepe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.