Slovenija
14 ogledov

Bo delavcem plačala za 31 tisočakov dolgov?

Zapis na spletni strani Vegrada. vegrad.si
Na spletni strani Vegrada se je pojavil zapis, da bo bivša direktorica Hilda Tovšak v roku treh mesecev poplačala dolgove delavcem v znesku 31.337 evrov. Tovšakova: To je potegavščina.

Zapis z današnjim datumom je sledeč: "Bivša direktorica podjetja Vegrad d.d. Hilda Tovšak obvešča, da bo v roku treh mesecev iz lastnega kapitala poplačala dolgove delavcem v znesku 31.337 €."

Stečajna upraviteljica Vegrada Alenka Gril je prepričana, da gre v tem primeru za potegavščino hekerjev. Kot namreč poroča spletni portal 24ur.com, Grilova o takšni nameri Tovšakove ne ve nič. Bi pa bila po njenem mnenju lepa gesta, če bi se Tovšakova za kaj takšnega res odločila.

Da je to potegavščina, je za Slovenske Novice sama potrdila tudi Tovšakova. "Niti se nismo kaj takega nikoli pogovarjali, sploh prvič slišim. Če mi ne bi tega povedali, sploh ne bi vedela."

Stečajna upraviteljica je sicer v stečajnem postopku Vegrad priznala za okoli 450 milijonov evrov terjatev upnikov, je razvidno iz končnega seznama preizkušenih terjatev. Premoženja je le za dobrih 20 milijonov evrov.

"Ta številka v stečaju je pokazala, da je bila zadolženost bistveno višja, kot jo je podjetje prikazovalo v svojih poslovnih knjigah in kot jo je prikazovalo še poleti leta 2010, ko je predlagalo prisilno poravnavo," ugotavlja stečajna upraviteljica, ki se je s pregledovanjem prijavljenih terjatev in še prej s pripravo na to ukvarjala več kot leto in pol od začetka stečaja oktobra 2010.

Komentarjev 5
  • Trsten 12:50 03.avgust 2012.

    Verjetno, da gospa nima toliko na svojem računu. naj ji takoj vzamejo kakšno nepremičnino in izplačajo dolg.

  • pesjan 19:36 02.avgust 2012.

    prišel bo dan ko se ne boš več smejala ?

  • crvit 11:33 02.avgust 2012.

    Pa kaj to pra.... sploh kažete javnosti pokradla je vse kaj se je pokrast dalo upam da jo bodo dobili delavci v roke pol naj se repenči seveda je baba zaščitena ko ker jo majer ščiti in naši sodni mlini podkupljeni