Svet
8 ogledov

Bo imel Beograd prej Ikeo kot Ljubljana?

Ikea Zagreb Saša Despot
Švedski pohištveni gigant namerava s trgovinami vstopiti tako na slovenski kot srbski in romunski trg. Natančni datumi otvoritev naj bi bili znani približno čez leto dni.

"Ljubljanski projekt Ikea poteka v skladu s pričakovanji. V memorandumu, ki smo ga podpisali z mestom Ljubljana, so jasno definirani pogoji, ki morajo biti izpolnjeni, preden začnemo pridobivati potrebna dovoljenja za gradnjo," so nam že pred mesecem dni povedali predstavniki Ikee.

Švedski pohištveni velikan torej še vedno čaka, da bodo veljaki na ljubljanski občini spremenili občinski prostorski načrt in zgradili potrebno infrastrukturo, kot je denimo primerna cestna povezava. Bo Beograd prej kot Ljubljana poskrbel za okoliščine, primerne za gradnjo? Za potrebne dokumente in dovoljenja?

V roku štirih let

V pogovoru s prvim človekom švedskega pohištvenega velikana Ikea, odgovornim za območje Hrvaške, Slovenije, Srbije in Romunije Stefanom Venoverbekejem, ki ga je te dni objavil Jutarnji list, na vprašanje kdaj bodo odprte trgovine v Beogradu in Ljubljani slednji odgovarja, da bosta obe trgivni skupaj s trgovino, ki jo načrtujejo zgraditi v Bukarešti, odprte čez približno štiri leta.

"Čez 15 mesecev ali čez eno leto bomo lahko govorii o natančnih datumih odprtja vseh teh trgovin," je poudaril Venoverbeke.

Podrobneje o dogovorih, ki jih mora izpolniti MOL pred začetkom gradnje Ikeine trgovine in zapletih smo pisali pred mesecem dni. Preberite:

Ikea bi začela graditi leta 2017, Zoki pa po enem letu še brez dokumentov

Komentarjev 8
  • romy 14:56 17.november 2015.

    odgovor je DA

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 03:43 13.november 2015.

    Ne vidm prednosti Ikee. Mal bl fensi so z svojo blagovno znamko drugo je pa na nivoju že obstoječe konkurence.

  • Poldek 17:18 12.november 2015.

    Nekdo ki to piše, pozablja, da je Beograd milijonsko mesto, ne pa selo kot je ljubljana!