Svet
12 ogledov

Bo Kim Jong Un obiskal Rusijo?

Kim Jong Un Profimedias
Rusija sporoča, da bo severnokorejski voditelj Kim Jong Un sodeloval na majskih slovesnostih v počastitev zmage nad nacistično Nemčijo v drugi svetovni vojni.

Če se bo Kim Jong Un dejansko udeležil slovesnosti v Rusiji, bo to njegovo prvo potovanje v kako drugo državo, potem ko je leta 2011 prevzel oblast. Po Rusiji naj bi obiskal še Kitajsko, navaja južnokorejska tiskovna agencija Yonhap, ki se sklicuje na vire v Kremlju.

Vest o morebitnem obisku Kim Jong Una v Rusiji se je razširila že v začetku meseca; ruski zunanji minister Sergej Lavrov je potrdil, da je Rusija povabila severnokorejskega voditelja na slovesnosti ob 70. obletnici druge svetovne vojne. Lavrov je dodal, da so bili po povabilu prvi odzivi severnokorejske vlade pozitivni.

Rusija je na praznovanje 60. obletnice konca druge vojne povabila že pokojnega očeta Kim Jong Una, ki se teh slovesnosti sicer ni udeležil, je pa Rusijo obiskal leta 2011, skoraj tik pred svojo smrtjo.

Severna Koreja potovanja Kim Jon Una v tujino še ni uradno napovedala oziroma potrdila.

Komentarjev 2
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 11:54 28.januar 2015.

    zato ker je severnokorejski režim dokaj podoben režimu nekdanje nacistične nemčije. in kot vidš se imajo za boljše in celo obsojajo tisto pri drugih kar pri sebi ne. Propaganda in igranje vlog je pri njih na višku. Igranje vlog je ...prikaži več pa velikrat prisotno tud v slovenskem prostoru. Alenka ki se je predstavljala za levičarko je izvajala najhujše desničarske politike ko je bila na oblasti. Pač igrala je vlogo levičarke, obsojala desničarje delala pa isto k desničarji. Po tem vidš kok je hinavščine v politiki.

  • b3180966 09:48 28.januar 2015.

    In zakaj bi katerega koli Slovenca z IQ nad mejo detekcija ta novica tako zanimala, da mora biti na prvi strani????