Slovenija
58 ogledov

Cerar sprejel Krašovčev odstop

PST Saša Despot
Predsednik vlade Miro Cerar je sprejel odstop generalnega sekretarja vlade Darka Krašovca.

Predsednik vlade Miro Cerar je dejal, da je "Darko Krašovec vestno, profesionalno opravljal delo generalnega sekretarja vlade". Takšno odločitev je Cerar sprejel zato, da bi razbremenil delo vlade. V delovanju zdaj že nekdanjega generalnega sekretarja vlade Cerar ne vidi nič etično spornega. 

Naslednika še nima izbranega. "Nekaj možnih kandidatov za novega generalnega sekretarja imam. Predlagal ga bom naslednji teden, do takrat pa bom opravil vse potrebne konzultacije," je napovedal Cerar. 

PREBERITE ŠE: 

Krašovec je javnost razburil zaradi nakupa barskih miz, ki jih je kot takratni sekretar na šolskem ministrstvu kupil v času najhujših varčevalnih ukrepov. Za eno je ministrstvo odštelo tisoč evrov, njihova tržna vrednost pa naj bi bila za pol manjša.

Jemal naj bi ugled slovenskemu sodstvu

Pozornost javnosti je vzbudil tudi zaradi sodnega postopka, v katerem se je znašel, ker država toži podjetje, katerega solastnika sta Krašovec in njegova žena. Kot pooblaščenec podjetja A Pohištvo je namreč zahteval izločitev vseh sodnikov in sodišč v državi, ker da niso nepristranski in neodvisni, saj so na plačilni listi države. 

Komisija za etiko in integriteto pri sodnem svetu je ocenila, da Krašovec kot državni sekretar s to zahtevo državi jemlje ugled in dostojanstvo sodstva, medtem ko premier Cerar v njej ne vidi nič spornega, čeprav se mu zdi pretirana.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Avatar Leon
    Leon 15:47 15.september 2016.

    Predsednik vlade Miro Cerar je dejal, da je "Darko Krašovec vestno, profesionalno opravljal delo generalnega sekretarja vlade".....To pomeni,da Cerar zagovarja nekontrolirano zapravljanje denarja in netransparenta naročila vlade !

  • dragec 15:30 14.september 2016.

    Krašovec ?????a ja ...tisti debil

  • izRODEk 09:23 14.september 2016.

    Cerar, ti govno si le lutka v interesu korporacij. Boljše, da se hitro strezniš od pijanosti, ki si jo užil z zmago,ko so bili ljudje siti levih in desnih in si jim predstavljal upanje. Boljše, da greš pred sodišče in ...prikaži več priznaš, da delaš za korporacije kot pa, da te razjarjena množica čez nekaj časa privleče na kakšnega od Slovenskih trgov in ti tam sodi za izdajo naroda.Te svinjarije sedanje oblasti se ne rešujejo na volitvah! Rešujejo se na ulici. Narod, dovolj je! Pravico bo potrebno vzeti v svoje roke! Tile mafijci na oblasti ne razumejo lepe besede in obupanih klicev k poštenju!