Slovenija
20 ogledov

Logožar: Njegovi kolegi za to, da se ga razreši

 Klavdij Logožar mediaspeed
Akademski zbor mariborske EPF predlaga razrešitev dekana Klavdija Logožarja.

Akademski zbor mariborske ekonomsko-poslovne fakultete (EPF) se je na današnji seji odločil, da rektorju univerze Igorju Tičarju predlaga razrešitev dekana Klavdija Logožarja, ki mu očitajo prodajo vsebine diplomskega dela študentke. Odločitev je tako sedaj na rektorju. Kako se je dekan zagovarjal, ni znano, saj je bila seja zaprta za javnost.

Kot je po seji, ki je trajala uro in pol, povedal predsednik akademskega zbora EPF Davorin Kračun, je bil predlog za razrešitev dekana izglasovan s 47 glasovi za in 22 proti. Sedem glasovnic je bilo neveljavnih.

Rektor ni povedal, kako se bo odločil

Rektor, ki je bil prisoten na seji, ni povedal, kako se bo odločil. "Nadaljnji postopki bodo v skladu s statutom in zakonom," je povedal. Hkrati je priznal: "Dekan EPF je storil neakademsko dejanje in to dejanje je pustilo črn madež na ugledu EPF in posledično tudi na ugledu Univerze v Mariboru."

"Slepili bi se, če bi rekli, da je z zaključkom te, lahko rečem, nesrečne zgodbe, vse popolnoma očiščeno v slovenskem visokošolskem prostoru. Ta primer je zgolj priča o tem, da nas čaka še težko delo in da bomo morali nekaj storiti v spremembi percepcije v akademski sferi," je še povedal rektor.

Brez izjav za medije

Logožar, ki naj bi po poročanju časnika Dnevnik leta 2008 brez vednosti študentke prodal vsebino njenega diplomskega dela Družbi za avtoceste v RS (Dars) za 24.000 evrov, ob odhodu s seje ni dajal izjav za medije.

Komentarjev 2
  • puksicd 17:29 02.september 2015.

    Že na ksihtu mu piše, da je pokvarjena svija.

  • Janez_53 14:14 02.september 2015.

    Ne le, da bi že moral odleteti - tudi nepošten zaslužek mu je treba z obrestmi odvzeti in ga dati resnični avtorici! In seveda tak človek NIKOLI VEČ ne bi smel zasesti nobenega odgovornega položaja v katerikoli državni službi!