Slovenija
22 ogledov

Bo moral Tošić spet pred sodnika?

Balkanski bojevnik Saša Despot
Tožilstvo in zagovorniki vseh štirih obsojenih so se pritožili na sodbo prvostopenjskega sodišča v zadevi Balkanski bojevnik.

Senat ljubljanskega okrožnega sodišča je namreč 20. novembra lani izrekel sodbo v primeru 17 obtoženih neupravičene proizvodnje in prometa z mamili ter hudodelskega združevanja.

Višje sodišče lahko sodbo razveljavi, potrdi ali pa obravnavo spet odpre. Po neuradnih informacijah naj bi se zgodilo ravno zadnje. Tako se lahko zgodi, da bodo Draganu Tošiću, ki je bil sicer zaradi umika ključnih dokazov oproščen, sodili še enkrat.

Od 17 obtoženih je sodišče obsodilo le četverico – Anesa Selmana na deset let zapora, Marka Bubliča na osem, Dejana Zupana na sedem in Sandro Udrih na štiri leta zaporne kazni. Selman je po izreku sodbe pobegnil iz države in je še vedno na begu.

Komentarjev 4
  • sivka 15:03 04.april 2013.

    on ve, da se mu ne bo nič zgodilo, drugače ga ne bi bilo več v SLO

  • Specijalec 14:08 04.april 2013.

    Hahahaha...sicer nisem za g. Janšo, mi je levo-sredinska (ki je v SLO ni) opcija bližje ampak mu pa dam čisto za prav, ko hoče nadzirati in urediti sodstvo...ker notri so same "komunistične podgane", ki čuvajo svoje...in tistemu, ki reče, da ...prikaži veča je naše sodstvo "komunistično" oz. da ga nadzirajo strici iz ozadja, mu lahko samo pritrdim...Je pa zanimivo še nekaj: po medijih se ne govori o lačnih, protestov ni več...zanimivo a ne???So mi rekli, da so protesti komunistična zarota pa jim nisem vrjel...pa vidim, da so bili res organizirani iz ozadja....Tako, da Janša ima prav, ko pravi, da je treba sodstvo reformirati, oz. da so bili protesti zarota! Pa še enkrat nisem za g. Janšo ampak glede nekaterih stvari mu pa moramo pritrditi!

  • Avatar mike1968
    mike1968 12:15 04.april 2013.

    a so rabli 4 mesece, da so oddal pritožbo? saj ni čudno, da se vse skup vleče v nedogled