Slovenija
91 ogledov

Nataša Pirc Musar nova predsednica Rdečega križa Slovenije

Nataša Pirc Musar Saša Despot
Zbor članov Rdečega križa Slovenije (RKS) je danes na redni seji v izobraževalnem centru na Igu za predsednico te naše največje humanitarne organizacije izvolil Natašo Pirc Musar.

Pravnica ter nekdanja novinarka in informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar je decembra lani prevzela funkcijo druge podpredsednice RKS in na tem mestu nadomestila Milana Brgleza. Ta je namreč postal predsednik državnega zbora in član vodstva politične stranke, zato je s tega mesta odstopil.

Po današnji izvolitvi za predsednico RKS je dejala, da ji izvolitev predstavlja izziv in obenem odgovornost, a ima veliko volje in energije, s katerima želi največji slovenski humanitarni organizaciji doprinesti še večjo prepoznavnost in širiti zavedanje o dobrodelnosti, predvsem med mlade.

Po smrti predsednika RKS Franca Koširja decembra lani - na čelu organizacije je bil od leta 2009 - je zakonita zastopnica RKS postala podpredsednica Irena Nečemer, ki je bila danes znova izvoljena za eno od dveh podpredsednic, druga pa je Zvonka Ješelnik.

Od lanskega decembra tudi z novo generalno sekretarko

RKS pa je sredi decembra lani dobil tudi novo generalno sekretarko Renato Brunskole, ki je prevzela posle od svojega predhodnika Danijela Starmana.

Ta je bil za generalnega sekretarja RKS imenovan 31. maja 2011 za dobo štirih let. A je sekretarskega položaja predčasno odšel, ker je bil avgusta lani imenovan za direktorja zavoda za transfuzijsko medicino.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 12
  • Frency 14:04 01.julij 2015.

    Če bi RK vodil pošten, skromen in dobrosrčen človek bi še naprej doniral sredstva. Dokler bodo pa to humanitarno institucijo vodili pokvarjeni, pohlepni in častihlepni rdeči lopovi, kot je Pirc-Musarjeva, ne bodo od mene dobili niti 0,01 centa.

  • h3o 15:38 30.junij 2015.

    Nataša Pirc Gusar je novi kapitan RK

  • dragec 14:38 30.junij 2015.

    A ni logično, mesta na Rdečem križu so rezervirana samo za rdeče