Šport > Nogomet
19 ogledov

Bo nekdanji nogometaš Sol Campbell postal župan Londona?

Sol Campbell Profimedias
Nekdanji angleški reprezentant in igralec Arsenala se bo prihodnje leto potegoval za mesto župana angleškega glavnega mesta London. "Želim spremeniti London za vsakogar,“ je svoj načrt opisal za Guardian.

Nekdanji nogometaš Arsenala in angleški reprezentant Sol Campbell je po končani nogometni poti zaplaval v politične vode. Lani se je Campbell včlanil v stranko britanskih konservativcev in že nekaj mesecev kasneje veljal za glavnega kandidata namestnega župana Londona.

"Z odptimi oči bom vstopil v boj za volitve. Vem, da ne bom med favoriti,“ je povedal Campbell angleškemu Guardianu. Četrtega julija bodo angleški konservativci uradno predstavili svojo kandidate za mesto londonskega župana. "Prihajam iz delavske družine, ni bilo lahko, ampak trdo sem delal in sedaj je čas, da bom nekaj vrnil,“ je nadaljeval Campbell, ki je 73-krat zaigral za angleško reprezentanco in nastopil na treh svetovnih prvenstvih.

"Ko pogledam ljudi, ki so v politiki že pet, deset, petnajst let in vidiš kako kaj zalomijo si mislim 'vi naj bi bili profesionalci'. Ljudje, ki so diplomirali na Oxfordu in Cambridge, ki so plačali na tisoče za svojo izobrazbo in še vedno vse pokvarijo,“ je izrazil svoje mnenje o politikih Sol Campbell, katerega načrt je "spremeniti London za vsakogar“.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.