Šport
38 ogledov

Bo Tina Maze potegnila voz?

Sloski team Reševalni pas/Twitter
Konec tedna se bo na ledeniku Sölden začela nova sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju, v polnem pogonu pa so tudi slovenski aduti v ostalih zimskih panogah, ki se soočajo z precejšnjimi finančni težavami.

Glede na to, da je včerajšnjo predstavitev tekmovalnih ekip v organizaciji Smučarske zveze Slovenije zaradi treningov pred uvodno tekmo izpustila prva zvezdnica Tina Maze, je bila glavna tema pogovorov med zbranimi športniki in predstavniki sedme sile slabo finančno stanje krovne organizacije.

Tina Maze v glavni vlogi

Predsednik SZS Enzo Smrekar nestrpno pričakuje začetek sezone, ki naj bi denarne težave potisnil v drugi plan: "Športniki so se zelo izkazali v Sočiju, nekateri pa so bili uspešno tudi na poletnih tekmovanjih. Konec tedna se pričenja sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju in upam, da bo Tina Maze s svojimi rezultati za seboj potegnila tudi ostale tekmovalce."

Težav s financami se je dotaknil tudi skakalni šampion Peter Prevc, ki je trenutno v polnem treningu za zimsko sezono: "Določene težave so se pojavljale že v preteklosti, a smo se vedno nekako znašli. Naša glavna naloga je, da smo povsem osredotočeni na svoje zadolžitve. Trenutno na treningi še odpravljam določene malenkosti, tako da se mi še ne mudi na sneg."

Po olimpijskih medaljah proti novim izzivom

Bronasta tekačica z olimpijskega sprinta Vesna Fabjan verjame, da bo v novi sezoni konkurenčna za najvišja mesta: "Tudi letos sem imela nekaj težav z boleznijo, tako da so malce trpeli tudi treningi, vendar se to ne bi smelo preveč poznati. Po osvojitvi olimpijski medalje je seveda lažje, vendar imam visoke ambicije tudi v svetovnem pokalu."

Tudi deskar na snegu Žan Košir je po srebru in bronu iz Sočija motiviran za najvišje dosežke: "Najprej so na vrsti alpski smučarji, nato pa bomo začeli tudi mi. Olimpijske igre je na žalost potrebno pozabiti, saj je pred vrati nova zgodba. Pogrešam tekme in nestrpno pričakujem prve nastope, na katerih bom lahko videl, kako sem pripravljen na novo sezono."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.