Šport > Košarka
79 ogledov

Bodiroga razkril: sorodnik Dražena v drugem kolenu

Dejan Bodiroga Barcelona EPA
Nekdanji košarkar Dejan Bodiroga je v pogovoru za srbsko televizijo Studio B razkril, kako je sorodstveno povezan s pokojnim Draženom Petrovićem.

"Moja babica, očetova mama, prihaja iz družine Petrović. Draženov ded in moja babica sta rojena brat in sestra. Zato sva si sorodstveno zelo blizu. Očeta po prvem, midva pa po drugem kolenu," je v pogovoru za srbsko televizijo dejal Dejan Bodiroga.

Dražen Petrović, legenda jugoslovanske košarke, je življenje izgubil leta 1993 v prometni nesreči, ko je imel Bodiroga 20 let. Eden najboljših košarkarjev, ki ni nikdar igral v ligi NBA, je razkril, kako je Petrovića spoznal v času, ko je slednji igral za Portland Trail Blazers.

"S svojim klubom Zadrom sem bil na ameriški turneji. Po tekmi med Phoenixom in Portlandom sem se spoznal z Draženom. Videlo se je, da sva si blizu. Res sem bil vesel, da sva se spoznala. Prej se nisva srečevala, ker je njegov oče delal v Šibeniku in se tam oženil. V tem času nismo imeli kontaktov. Po najinem srečanju sem videval njegovo mamo in brata. Vem, da imajo še danes sorodnike v Zemunu," je z zanimivo zgodbo še zaključil Bodiroga.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.