Magazin
20 ogledov

Bodo Havaji postali raj za slavne in bogate?

havaji
1/10
Shutterstock
Havajski senat je sprejel nov zakon, ki omogoča tožbo zaradi fotografij, ki so jih posneli paparaci. Menijo, da bodo tako privabili še več turistov, seveda pa z novim zakonom največ stavijo na slavne in bogate.

In prav slavni so pobudniki novega zakona, ki bo kaznoval nedovoljeno objavo fotografij, ki so jih posneli paparaci. Zanj je najbolj zaslužen glasbenik rock skupine Aerosmith, Steven Tyler, ki je tudi osebno pričal v državnem senatu in tarnal nad "trpljenjem" slavnih in bogatih, po njem pa je nov zakon dobil tudi ime.

Po njegovih besedah naj bi bili Havaji tako oblegani s paparaci, da slavni, ki želijo pobegniti na oddih, tam namesto miru doživljajo preganjanje vsiljivih fotografov, ki kratijo pravico do njihove zasebnosti. STA poroča, da kritiki zakona sicer dvomijo v njegovo ustavnost in menijo, da se slavni le sprenevedajo. Večja kot je slava, večje je obleganje fotografov, kar posledično pomeni večje zanimanje javnosti in seveda več zaslužka.

Bodo zvezdniki počitnikovali bolj sproščeno?

Nov zakon, ki ga je že potrdil havajski senat, omogoča tožbo zaradi objav fotografij in tonskih posnetkov, ki brez dovoljenja prikazujejo intimne ali družinske dejavnosti kogarkoli. Tyler je sicer povedal, da nima nič proti fotografiranju na javnih mestih, vendar pa trpi, ko revije, kot je People, objavijo fotografije tuširanja, preoblačenja, ali praznovanja božiča z otroci.

Ali bo zakon na že sedaj zelo oblegano otočje privabil še več turistov in slavnih, bo pokazal čas, do tedaj pa vas vabimo na hiter virtualni potep po priljubljenemu otočju. Ne spreglejte galerije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.