Šport
73 ogledov

Bodo Jeseničani zmogli odločilni korak?

Matevž Erman Drago Cvetanovič
"Že v preteklosti se je pokazalo, da je najtežje narediti zadnji korak. Ljubljančani so ranjeni in zagotovo bodo napadli z vsemi močmi," je pred četrto finalno tekmo (19.30) proti Telemach Olimpiji pojasnil trener SIJ Acroni Jesenice Nik Zupančič.

"V takšnih finalnih tekmah pride do izraza karakter ekipe. Moštvi sta zelo izenačeni in na tretji tekmi smo ponovno dokazali, da zmoremo. Upam, da bomo podobno razpoloženi tudi pred domačimi navijači," je svoja pričakovanja pred današnjim četrtim finalnim spopadom, ki njegovi zasedbi že lahko prinese naslov državnega prvaka, predstavil jeseniški trener Nik Zupančič. Železarji so po dveh zmagah v Tivoliju le še korak oddaljeni od nove prvenstvene zvezdice, tako da se nocoj v polni Podmežakli obeta nov hokejski spektakel.

Ljubljančani so ranjeni

"Že v preteklosti se je pokazalo, da je najtežje narediti zadnji korak. Ljubljančani so ranjeni in zagotovo bodo napadli z vsemi močmi," je dodal Zupančič, ki upa, da njegovi varovanci po vodstvu z 2:1 v finalni seriji ne bodo pokleknili pod velikim bremenom.

"Zadnjo je najtežje osvojiti"

"Pričakujemo polno Podmežaklo in peklensko vzdušje. Vemo tudi, da bo tekma zelo težka. Vsaka nova tekma v seriji je težja, vsi pa vemo, da je zadnjo zmago najtežje osvojiti. Ne smemo si naprtiti prevelikega bremena na ramena in poklekniti pod pritiskom in preveliko željo. Ohraniti moramo mirno kri, biti moramo skoncentrirani le na tekmo in ne na to, kaj nam zmaga prinaša," je pojasnil jeseniški branilec Matevž Erman, ki verjame, da bo po zadnjem pisku sirene v dvorani zavladalo veliko slavje.

"Moramo igrati tako, kot smo do sedaj, mirno in odgovorno, disciplinirano, trdo v obrambi, v napadu pa moramo izkoristiti svojo hitrost in tehnično znanje ter to čim večkrat spremeniti v zadetek. Zmage si zelo želimo in upamo, da bomo veselje delili s polno Podmežaklo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.