Slovenija
26 ogledov

Bodo kardiologi stavkali?

ukc maribor Nino Verdnik
Na UKC Maribor nova pogajanja s kardiologi. Odločitev o tem, ali bo stavka preklicana, naj bi bila znana danes.

Vodstvo mariborskega UKC in zdravniki kardiologi bodo danes vnovič skušali najti dogovor glede plačila za intervente posege. Na ponedeljkovem sestanku sta obe strani predstavili svoje predloge. UKC ponuja 20 odstotno povišico k osnovni plači, Fides pa plačilo po podjemnih pogodbah. Kardiologi, ki zahtevajo plačilo po storitvi, ne po beleženju minut, za ponedeljek, 21. julija, napovedujejo stavko.

"Dogovor je mogoč."

Po besedah predstojnika oddelka za kardiologijo in angiologijo Vojka Kaniča za delo v pripravljenosti dobijo od 1,29 do 2,3 evra na uro, interventna kardiološka ekipa, ki je doma v stalni pripravljenosti, pa za izveden poseg zasluži manj kot 40 evrov. Kardiologi zahtevajo 100 evrov neto na interventni poseg.

Po ponedeljekovih pogajanjih je predstavnik Fidesa Boris Rižnar napovedal, da je dogovor o preklicu stavke mogoč in da bi bila 20 odstotna povišica k osnovni plači za kardiologe lahko sprejemljiva, saj ni več pogojena s številom opravljenih posegov. Povišico naj bi dobila celotna štiričlanska interventna ekipa. Kardiologi zahtevajo tudi plačilo parkirnine, ko so klicani na interventne kardiološke posege, ter enako število dni dodatnega dopusta iz naslova ionizirajočega sevanja kot zdravnikom, ki so stalno izpostavljeni temu sevanju.

 

 

 

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.