Slovenija
169 ogledov

Bodo paketi in pošiljke obstali na poti?

Pošta Slovenije Saša Despot
Vodstvo Pošte Slovenije na včerajšnjih celodnevnih pogajanjih s Sindikatom poštnih delavcev in Sindikatom delavcev prometa in zvez še ni uspelo najti kompromisa. Ali to pomeni stavko 13. aprila?

Čeprav naj bi po neuradnih informacijah vodstvo Pošte Slovenije in sindikat vendarle bili bližje dogovoru, za zdaj še ni jasno, kako bodo reševali nekatera najbolj pereča vprašanja, predvsem glede ureditve pogojev dela za več kot 2400 pismonoš in dostavljavcev paketov.

Poštarji so februarja z belo stavko ponovno opozorili, da jih je premalo, kar se je še bolj pokazalo v času večjega števila sezonskih obolenj. V poštnih sindikatih so zato svoje sodelavce pozvali, naj prekinejo z delom preko osemurnega delovnega časa.

Vodstvo in oba sindikata so se takrat dogovorili za rok, v katerem bodo skušali najti skupno rešitev za težave, na katere že dlje časa opozarjajo, nadaljevanje aktivnosti pa so zaradi tega zamrznili.

Namestnik generalnega direktorja Pošte Andrej Rihter je ob dogovoru za zamrznitev sindikalnih aktivnosti februarja pojasnil, da imajo po kadrovskem načrtu dovolj zaposlenih pismonoš, in da so nastale razmere izključno posledica povečanih bolniških odsotnosti. Na določenih območjih so zaradi tega nekaj časa dostavo pošte izvajali vsak drugi dan, kar je sicer še vedno v skladu z zakonom.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.