Slovenija > Črna kronika
86 ogledov

Bodo primera lahko povezali?

Domen Simonič PU Maribor
Rezultati toksikoloških preiskav po obdukciji Domna Simoniča, ki ga bodo danes pokopali v Vojniku, še niso dokončni. Če bi pri Simoniču našli ostanke amfetaminov, bi ga povezali s primerom izginulega Klemna Lenka. Na policiji so medtem zanikali govorice o še eni utopitvi v Dravi.

V Vojniku se bodo danes poslovili od Domna Simoniča, 20-letnega študenta, ki so ga v četrtek po več kot mesecu dni našli v Dravi pri Zlatoličju.

 

"Prisotnosti psihoaktivnih snovi še ne moremo potrditi"

Policija primer obravnava kot utopitev, sodna obdukcija, ki so jo opravili na ljubljanskem inštitutu za sodno medicino pa je pokazala, da na njegovem truplu ni bilo znakov nasilja. Zanikali so možnost, da bi bil Domen žrtev trgovine z organi.

V Domovem želodcu so našli sumljivo belo snov, rezultati toksikoloških preiskav pa, kot nam je potrdil Jože Balažic, predstojnik inštituta za sodno medicino, še niso znani. "Zaenkrat še ne moremo niti potrditi, niti zanikati, ali je bil Domen pod vplivom psihoaktivnih snovi," pravi Balažič. Rezultati naj bi bili znani v naslednjem tednu, z inštituta pa jih bodo poslali preiskovalnemu sodniku na sodišče v Mariboru.

Mama: "Podobna snov kot pri Klemnu Lenku"

Domnova mama Eva Simonič je sicer minuli konec tedna nekaterim medijem dejala, da so pri Domnu našli psihoaktivne snovi, kar naj bi primer povezovalo s primerom 20-letnega Klemna Lenka.

Pri Lenku amfetamini

Pri študentu, ki je izginil decembra 2014 in so ga prav tako našli mrtvega v Dravi, so toksikološke preiskave pokazale visoko stopnjo alkohola ter tudi prisotnost amfetaminov, smo izvedeli neuradno. Kot pravijo na policiji, bi v primeru, če bi tudi pri Simoniču, našli ostanke amfetaminov, primera lahko povezali, zaenkrat pa povezave med primeri utopljenih fantov še ni. Kot je znano, so v Dravi našli tudi utopljenjega Petra Aplinca, pri katerem pa so preiskave pokazale le prisotnost alkohola.

Amfetamini v kombinaciji z alkoholom

Amfetamini so stimulansi, njihova uporaba pa poleg uporabe kokaina, MDMA in ecstasyja, narašča."Posamezniki jih lahko naročijo preko javno dostopnih  spletnih  naslovov  in  so  tudi cenejše. Ker gre za snovi, ki  največkrat  niso  na  seznamu  prepovedanih  drog, jih posamezniki raje uporabljajo," pravi Miran Šadl iz PU Maribor.

Uporabniki amfetamina se počutijo močnejše, samozavestnejše, nemirne, zgovorne in razdražljive. Ob večjih odmerkih se pojavijo občutki strahu, nezaupljivosti in halucinacije. Skupaj z večjo količino alkohola pa povzročajo tudi izgubo spomina in razsodnosti.

Skočil v Dravo in sam izplaval

Na policiji so se danes odzvali tudi na govorice na družbenih omrežjih, po katerih naj bi nedavno prišlo do novega primera utopitve v Mariboru. Pojasnjujemo, da so bili policisti 20. marca zvečer napoteni na intervencijo zaradi domnevne kršitve javnega reda in miru v Limbušu. Javni red in mir naj bi kršil 50-letni moški.

Policisti so ugotovili, da javni red in mir ni kršen, ampak, da moški zaradi psihičnih težav potrebuje zdravniško pomoč. Ugotovili so tudi, da je istega dne zvečer v bližini Koroškega mostu skočil v reko Dravo in iz nje tudi sam izplaval ter odšel domov. Tudi temu so botrovale psihične težave. Na kraj je bilo poklicano reševalno vozilo, moški pa je bil napoten na psihiatrično zdravljenje.

dezurni@zurnal24.si 

Komentarjev 1