Svet
12 ogledov

Boeing zasilno pristal v Londonu

Zasilni pristanek letala na Gatwicku Profimedias
Še eno letalo v težavah, a se je tokrat vse končalo srečno.

Letalo boeing 747 družbe Virgin Atlantic je danes zasilno pristalo na londonskem letališču Gatwick. Imelo naj bi težave s podvozjem, zaradi česar je bil pristanek letala "nekoliko trd", a ga je pilot izvedel varno. Zaradi dogodka so morali prekiniti ves promet na letališču.

Letalo je bilo na poti iz Gatwicka proti Las Vegasu v ZDA, a se je moralo zaradi tehničnih težav vrniti. Pred tem je sicer moralo še porabiti gorivo, kar je storilo s kroženjem nad južno Anglijo.  Po nekaj urah tovrstnega kroženja je nato uspešno pristalo.

Ni pristalo z vsemi kolesi

Podrobnosti tehničnih težav letala z letališča še niso sporočili. BBC pa navaja, da letalo ni pristalo z vsemi pristajalnimi kolesi. Tudi objavljeni posnetki letala kažejo, da je imelo težave z desno stranjo glavnih pristajalnih koles in da je pristalo na treh od sicer štirih "nogah" koles. Potniki so letalo zapustili normalno, s pomočjo stopnic in ne preko zasilne drče, so še sporočili z Gatwicka.
Zaradi zasilnega pristanka jumbo jeta so morali začasno ustaviti ves promet na Gatwicku. Predvidene polete so preložili, dohodne lete pa so preusmerili na druga londonska letališča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.