Svet
61 ogledov

"Bog mi je rekel naj odstopim"

Zadnja avdienca EPA
Zaslužni papež Benedikt XVI. je v nekem pogovoru razkril ozadje svojega nepričakovanega odstopa pred šestimi meseci.

"Bog mi je rekel," je razlog za svoj odstop nedavnemu obiskovalcu pojasnil zaslužni papež po poročanju katoliške tiskovne agencije Zenit.

Karizma njegovega naslednika, papeža Frančiška, po prepričanju Benedikta odraža ta navdih.

Doživel naj bi mistično izkušnjo

Benedikt XVI. je 11. februarja svet šokiral z napovedjo, da bo odstopil z mesta papeža, češ da je telesno in duševno prešibak za opravljanje službe, ki mu je bila zaupana. Javnost je sicer ugibala o različnih "resničnih" razlogih za odstop, od resne bolezni do odstopa zaradi spolnih škandalov in korupcijskih afer v Cerkvi.

A Benedikt naj bi sedaj pojasnil, da je doživel "mistično izkušnjo", v kateri je prejel sporočilo, ki je pri njem spodbudilo "absolutno željo" biti z Bogom v zasebni molitvi. Po njegovem mnenju je karizma sedanjega papeža Frančiška dokaz, da je bil njegov odstop resnično "Božja volja".

Benedikt je v nedeljo obiskal papeško poletno rezidenco Castel Gandolfo in se tam na kratko sprehodil, sicer pa dejansko živi povsem izolirano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.