Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Več kot 200 gasilcev se je borilo z ognjem

požar hotel Jezero
1/6
Bralec Dejan
V Bohinju je zagorel hotel Jezero. Goste in osebje hotela so evakuirali.

S požarom so se borili 203 gasilci iz 24 prostovoljnih gasilskih društev in 2 poklicnih gasilskih društev. Gasilcem je požar uspelo pogasiti. Pri gašenju so se soočali z dvema velikima težavama, močnim vetrom in nizkimi temperaturami. Kot je za 24ur zvečer povedal poveljnik PGD Bohinjska Bistrica Silvo Režek, je zmrzovala voda v gasilskih ceveh. 

Pri delu so gasilci potrebovali tudi dihalne aparate, pomagali pa so si tudi z dvema lestvama. Poleg gasilcev je v intervenciji sodelovalo tudi več policistov in kriminalistov. 

Gasilska straža ostaja na kraju požara in bo tekom noči gasila mesta, kjer bi zaradi vetra spet oživela posamezna žarišča. 

Zagorelo je na strehi

Zagorelo je ostrešje Hotela Jezero. Vzrok požara še ni znan. Evakuirali so okoli 100 ljudi. Petintrideset oseb so evakuirali iz hotela, ostale pa so zaradi požara na varno odstranili iz bližnjega območja hotela, je pojasnil tiskovni predstavnik PU Kranj Bojan Kos. Poškodovanih ni, so pa bile v pripravljenosti ekipe nujne medicinske pomoči z reševalnimi vozili. 

 

Glavnina gostov, vključno s skupino, ki je danes prišla iz Šibenika, si je nastanitev našla v bližnjem manjšem hotelu. V tem hotelu je osebje hotela Jezero organiziralo zasilno recepcijo. 

 

Požar prvi opazili gosti

Direktorica hotela Polonca Noč je zagotovila, da so vsi gostje in zaposleni na varnem. Nekaterim gostom so našli prenočitev v bližnjih hotelih, nekateri pa so odšli. Po njenih besedih škoda v požaru lahko preseže tudi milijon evrov. 

Požar so najprej opazili gostje, ki so o tem obvestili recepcijo. Direktorica je pohvalila zaposlene, ki so se hitro odzvali, kar je pripomoglo k temu, da so vse goste spravili na varno.

V trenutku izbruha požara je bilo prijavljenih okoli 25 gostov, predvsem iz Hrvaške, Slovenije, pa tudi Nemčije, Avstrije in Rusije. Ravno danes pa je potekala menjava gostov. Hotel danes ni bil povsem poln, a so v petek pričakovali prihod večje skupine gostov, ki bi kapacitete praktično zapolnila. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 06:23 06.januar 2017.

    Tinček je napisal,kot,da je požar dogovorjen?Je pa res,da so edini zares usposobljeni poklicni gasilci,ki bi morali v takih primerih vzet ostale pod komando in vodit akcijo reševanja,če seveda to že niso v tem primeru storili?

  • beez 23:04 05.januar 2017.

    Tincek ima kar prav. Gasenje po strehi in steni ni efektivno. Pa tudi 200 gasilcev, hmmm... in ja, imam izkusnje ne govorim kot laik:)

  • KOJAK 20:06 05.januar 2017.

    Oprosti mu, on pač preveč gleda ameriške filme.