Šport > Nogomet
63 ogledov

Krkić z enako usodo kot Bedene

bojan krkic ac milan EPA
Bojan Krkić, nekdanji nogometaš Barcelone, zdaj pa član Stoke Cityja, ne sme zaigrati za reprezentanco Srbije.

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je zavrnila prošnjo Bojana Krkića, da bi zaigral v dresu srbske nogometne reprezentance.

V obrazložitvi Fife so zapisali, da statut ne dovoli nogometašu, ki je že igral za določeno reprezentanco, da nastopi za drugo. Krkić pa je že igral za reprezentanco Španije, čeprav le na eni tekmi, in to 25 minut. Toliko je namreč preživel na igrišču na tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2010 proti Armeniji.

Krkić je otrok Barcelonine šole, najprej je bilo videti, da se bo uveljavil tudi v njenem članskem moštvu, nato pa je zašel v krizo in Barcelona ga je prodala Romi. Iz Rome je kot posojen igralec odšel še v Milan in Ajax, od leta 2014 pa si kruh služi na Otoku.

Aljaž Bedene  | Avtor: EPA EPA

S podobnimi težavami kot Krkić se srečuje nekdanji slovenski tenisač Aljaž Bedene, ki od leta 2015 nastopa pod britansko zastavo.''Benki'' je naredil vse, da bi v Davisovem pokalu lahko branil barve britanske reprezentance, vendar je Mendarodna teniška zveza (ITF) zavrnila vse njegove prošnje in pritožbe, ker je v preteklosti že igral za slovensko izbrano vrsto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.