Magazin
117 ogledov

Bojan Požar kupil znamke Delo revij

Znamke Dela Revij. Saša Despot
Bojan Požar je novi lastnik blagovnih znamk nekdanjega podjetja Delo revije. Njegovo podjetje Lanaka Media je od NKBM kupilo 44 blagovnih znamk, med drugim tudi Lady, Jano, Stop in Obraze.

Bojan Požar je tudi za Žurnal24 potrdil poročanje Financ, da je od NKBM kupil znamke propadle družbe Delo revije. Pogodbo bodo predvidoma podpisali v naslednjih dveh tednih, že jutri pa se bo ključnim urednikom in sodelavcem predstavil. "Dobili bodo pisno povabilo k sodelovanju, mislim, da je vsem v interesu, da bi še naprej ustvarjali revije," je navedel Požar, ki namerava obdržati nekaj edicij, ostale pa bo oddal v podnajem.

Povedal je, da je njegov interes ustvarjanje kakovostnih edicij in kvalitetnega novinarstva. "Nekatere edicije so v zelo dobrem stanju, na primer Lady se proda v toliko izvodih kot Delo." Vsebine kratkoročno ne namerava spreminjati, dolgoročno pa je njegov interes pridobivanje mlajših bralcev.

Koliko je odštel za znamke, Požar ni želel komentirati - Finance sicer omenjajo znesek v višini štirih milijonov - dejal pa je, da bo posel pretežno financiral s posojilom, sam pa naj bi prispeval 20 odstotkov kupnine. Navedel je, da bo sicer vse jasno ob pregledu letnih bilanc, zaenkrat pa bi bilo neresno, če bi izdal znesek.

V roku štirih let naj bi se podjetje preoblikovalo v delniško družbo in takrat naj bi tudi 10 do 15 odstotkov podjetja ponudil v nakup zaposlenim, ki bodo z njim do takrat ustvarjali revije.

Komentarjev 8
  • dragec 12:09 02.junij 2015.

    Normalne strukture bodo,ko bodo poročali o ponovni napotitvi JJ na Dob

  • dragec 12:07 02.junij 2015.

    POŠTENI prevzem, mogoče bodo to nove revije Urške - druge žene od plešastega firerja

  • KOJAK 08:08 02.junij 2015.

    Očitno je o tem pred dnevi govoril Janša: Predsednik SDS-a Janez Janša je v nagovoru na festivalu strankinih seniorjev izpostavil projekt nove medijske hiše, ki ga podpira SDS. Opozoril je na potrebo po "normalni strukturi medijev" v Sloveniji