Šport
25 ogledov

Bojevniki do prve zmage

stephen curry golden state EPA
Ekipa Golden State Warriors je v prvih tekmah končnice doma premagala New Orleans Pelikans s 106:99 in upravičila status najboljše v rednem delu lige. Prav tako na zahodnem delu lige je moštvo Houston Rockets ugnalo Dallas Mavericks s 118:108 in tako kot Golden State vodi z 1:0 v zmagah.

Na vzhodnem delu so igralci Toronto Raptors doma po podaljšku izgubili z Washington Wizards s 86:93, Chicago Blackhawks pa so doma premagali Milwaukee Bucks s 103:91. Edini slovenski udeleženec izločilnih bojev Beno Udrih bo v dresu Memphis Grizzlies igral v noči na ponedeljek po slovenskem času v dvoboju s Portland Trail Blazers.

New Orleans je z delnim izidom 14:0 v obdobju med tretjo in zadnjo četrtino znižal zaostanek iz 25 na 11 točk in otežil končnico tekme igralcem Golden State. Nato sta v vrstah domačih odgovorila Stephen Curry (34 točk) in Klay Thompson (21) z zaporednima trojkama. Bojevniki so, kljub novemu delnemu izidu 7:0 za goste, ki so se v zadnji minuti približali le na štiri točke razlike, vendarle zmagali. Anthony Davis je bil z 20 točkami v zadnji četrtini, skupaj jih je dal 34, nerešljiva uganka za gostitelje, pri katerih sta se izkazala še Draymond Green (15 točk, 12 skokov, sedem podaj) in Avstralec Andrew Bogut (12 točk, 14 skokov in pet podaj).

James Harden je z dvojnim dvojčkom (24 točk, 11 podaj) vodil Houston do zmage z desetimi točkami v dvoboju z Dallasom. S tem je postal prvi igralec po Tracyju McGradyju in letu 2007, ki mu je za rakete uspelo doseči več kot 20 točk in 10 podaj na tekmi končnic. Uspešno sta mu pomagala Terrence Jones (19 točk, devet skokov, šest podaj) in Trevor Ariza (12 točk, 11 skokov in šest podaj). Na drugi strani je bil znova najboljši strelec Nemec Dirk Nowitzki, ki je za 24 točk zgrešil le štiri mete.

Paul Pierce (20 točk) je s trojko odprl podaljšek, potem pa je Washington vodil do konca obračuna v Torontu. Gostje, Bradley Beal je dodal 16 točk, devet skokov in šest podaj, so v zadnji četrtini vodili že za 15 točk. Derrick Rose je na svoji prvi tekmi v končnici po treh letih za bike zadel 23 točk, od tega tri trojke v tretjem delu tekme z Milwaukeejem, in imel še sedem asistenc. Jimmy Butler je dodal 25 točk, Španec Pau Gasol pa 10 in še 13 skokov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.