Šport > Košarka
26 ogledov

Bojevniki in Biki na pol poti

golden state warriors EPA
V nadaljevanju končnice severnoameriške košarkarske lige NBA so Chicago Bulls na vzhodu premagali Milwaukee Bucks z 91:82 in povedli z 2:0 v zmagah. Z enakim izidom na zahodu vodijo Golden State Warriors, ki so odpravili New Orleans Pelikans s 97:87.

tony snell derrick rose | Avtor: EPA EPA
V dresu Golden Statea je izstopal Kley Thompson s 26 koši, štiri manj je dosegel Stephen Curry, Draymond Green je 14 košem dodal 12 skokov, kar 14 skokov pa je vknjižil Andrew Bogut, ki pa je dosegel le pet točk. Pri poražencih je bil s 26 točkami in 10 skoki najbolj razpoložen Anthony Davis, tri točke manj je dosegel Eric Gordon, Tyreke Evans pa je desetim skokom dodal 16 točk.

Na tekmi je odločala zadnja četrtina, kjer so gostitelji izid 71:71 hitro spremenili v vodstvo devetih točk, a so se gostje sedem minut pred koncem približali na 79:81 in dve minute kasneje na 84:85, nato pa je Thompson z odlično realizacijo odločil zmagovalca.

V Chicagu je bil z 31 koši igralec večera Jimmy Butler, Joakim Noah je zabeležil neverjetnih 19 skokov in šest točk. Pri Milwaukeeju Khris Middleton dosegel 22 točk. Košarkarji Milwaukeeja so še v zadnji četrtini vodili s 74:71, z delnim izidom 13:0 pa so gostitelji na plečih Butlerja poskrbeli za preobrat in vodstvo, ki ga do konca niso izpustili iz rok.

Liga NBA, izidi:

Vzhod:
Chicago Bulls : Milwaukee Bucks 91:82 /2:0/

Zahod:
Golden State Warriors : New Orleans Pelikans 97:87 /2:0/

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.