Šport > Košarka
21 ogledov

Bojevniki nemočni na LeBronovih tleh

lebron james miami heat EPA
Najboljša ekipa severnoameriške košarkarske lige NBA Golden State Warriors je izgubila na gostovanju pri Clevelandu z 99:110.

Cleveland je dosegel že 18. zmago na zadnjih 20 tekmah in je na tretjem mestu v vzhodni konferenci. Junak tekme je bil LeBron James, zvezdnik domačih je dosegel kar 42 točk, ob tem pa imel še 11 skokov in pet podaj.

James, ki je tako poskrbel za svoj najboljši strelski dosežek sezone, je po tekmi takoj zavrnil namigovanja ameriških medijev, da je zdaj on tisti, ki je najresnejši kandidat za najkoristnejšega igralca lige (MVP).

"Nisem zaradi tega tukaj. MVP moram biti za svoje soigralce v garderobi. Ko sem na terenu, bom vedno poskušal narediti vse, da ekipa zmaga," je dejal James. Kyrie Irving, ki je dosegel 24 točk, pa si je poškodoval ramo in z ekipo ni odpotoval na naslednjo tekmo v Indianapolis.

Pri gostih je zatajil ostrostrelec Stephen Curry, ki je ob metu 5-17 dosegel 18 točk. Točko več je za poražence prispeval David Lee.

Sonca ostajajo v igri za končnico

Nekdanji klub Gorana in Zorana Dragića pa je dosegel pomembno zmago proti tekmecu za uvrstitev v končnico v zahodni konferenci. Phoenix je po podaljšku ugnal Oklahoma City s 117:113 in prekinil niz sedmih zmag tekmecev.

Branilec gostov Russell Westbrook je dosegel 39 točk, 14 skokov in 11 podaj za svoj 12. dvojni dvojček v karieri, a 5,7 sekunde pred koncem podaljška zgrešil met, ki bi pomenil novo izenačenje.

Na drugi strani se je izkazal branilec Phoenixa Eric Bledsoe, ki je le za malenkost zgrešil svoj trojni dvojček. Tekmo je končal z 28 točkami, 13 skoki in devetimi podajami. Najboljši strelec domačih je bil sicer Markieff Morris z 29 točkami.

Liga NBA, izidi:

Phoenix Suns : Oklahoma City Thunder 117:113*
Cleveland Cavaliers : Golden State Warriors 110:99

* - podaljšek

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.