Šport > Košarka
23 ogledov

Bojevniki začasno ostali brez trenerja

Golden State praznovanje EPA
Košarkarski trener Steven Kerr, ki je junija z ekipo Golden State Warriors osvojil finale severnoameriške lige NBA, se po dveh operacijah hrbta zaenkrat ne bo vrnil na svoj položaj.

Letošnji prvaki severnoameriške košarkarske lige NBA bodo začasno trenirali brez svojega glavnega trenerja Stevena Kerra. Kerr si je med peto tekmo v končnici finala NBA poškodoval hrbtenico in bil operiran julija in septembra.

"Trenutno je najbolj pomembno, da bo Steve spet zdrav, popolnoma okreval in tako ne le  pripravljen na dolgo sezono NBA, ampak za vsakdanje življenje," je za portal lige NBA povedal generalni direktor ekipe Bob Myers.

O povratku Kerra Myers ni govoril, svojemu trenerju želijo dovoliti dolg počitek in rehabilitacijo. Konec septembra se je Kerr udeležil dveh treningov in ugotovil, da še ni dovolj močan in pripravljen. "Po dveh dneh treninga sem ugotovil, da moram stopiti korak nazaj in se osredotočiti na rehabilitacijo, le tako bom pripravljen na napore še ene sezone v ligi NBA," je povedal Kerr, potem ko se je po povratku v klub spet umaknil. "Moje poletje je bilo težko in prav nič zabavno zaradi operacij. Trenutno si enostavno želim ozdraveti in se nato vrniti nazaj v svojo dnevno rutino na parketu in onstran njega."

Treninge ekipe bo do povratka Kerra vodil njegov pomočnik Luke Walton, ki je pred malo več kot dvemi leti še sam tekmoval v ligi NBA. Walton je šele pred nekaj meseci nastopil funkcijo, potem ko je Bojevnike zapustil Alvin Gentry, ki je prevzel nalogo vodenja ekipe New Orleans Pelicans.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.