Šport > Košarka
23 ogledov

Bojevnikom v prvo spodletelo

lebron james EPA
Cleveland Cavaliers so na peti tekmi finala košarkarske lige NBA premagali Golden State Warriors (112:97) in izsilili šesto tekmo.

Konjeniki so v gosteh v Oaklandu premagali branilce naslova Golden State Warriors s 112:97 ter izid v zmagah v seriji na štiri zmage znižali na 2:3.

stephen curry | Avtor: EPA EPA
Bojevniki so tako zapravili prvo zaključno žogo, da bi na domačem parketu ubranili lani osvojeni naslov. Šesta tekma velikega finala, na kateri bodo imeli bojevniki še eno priložnost za ubranitev naslova, bo v noči na petek v Clevelandu. Morebitna sedma tekma bo nato v noči na ponedeljek znova v Oaklandu.

Cleveland je upanje ohranil na krilih Kyrieja Irvinga in največjega zvezdnika v svojih vrstah LeBrona Jamesa, ki sta uprizorila eno najboljših predstav, saj sta skupaj prispevala kar 82 točk, vsak po 41 točk, James je ob tem dodal še 16 skokov in sedem podaj.

Domače moštvo je igralo brez suspendiranega Draymonda Greena, potem ko je udaril zvezdnika tekmecev Jamesa na četrti tekmi slabe tri minute pred koncem. Pri bojevnikih je Klay Thompson dosegel 37 točk, najkoristnejši igralec rednega dela lige NBA Stephen Curry pa se je ustavil pri 25 točkah.

Liga NBA, finale, 5. tekma:

Golden State Warriors : Cleveland Cavaliers 97:112 /3:2/

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.