Šport > Nogomet
10 ogledov

Boji se za službo

fred the red manchester united Profimedias
Uslužbenci Manchester Uniteda, vključno z maskoto Fred the Red, pred iztekom pogodbe s podjetjem Nike trepetajo za svoja delovna mesta.

Konec julija bo poteklo sodelovanje med Manchester Unitedom in ameriškim proizvajalcem športne opreme Nike, ki na Old Traffordu zaposluje uslužbence trgovine Megastore, vključno z maskoto, ki sliši na ime Fred the Red.

Uslužbenci naj bi še vedno tavali v temi, saj ne vedo, ali bodo s prihodom nemškega giganta Adidas, s katerim je angleški klub sklenil desetletno pogodbo v vrednosti 942 milijonov evrov, obdržali svoje delovno mesto.

Nejasnost naj bi bila posledica slabe komunikacije s strani ameriškega podjetja, čeprav v Niku zagotavljajo, da so z osebjem v rednih stikih.

''Osebje je močno zaskrbljeno. Nekateri so že odšli, saj si ne morejo privoščiti čakanja. To presega vse meje. Tukaj delajo dobri ljudje in večina jih zasluži komaj minimalno plačo. Zdi se, da Nike išče grešnega kozla, ker je izgubil pravice z Adidasom. Lahko bi jim vsaj sporočili, kaj se dogaja,'' je za Dailymail povedal neimenovan vir.

Predstavnik ameriškega podjetja sicer trdi, da pogovori potekajo. ''Nike je vseskozi v stiku z Manchester Unitedom, kar zadeva prenos trgovine na klub. Aktivno smo vključeni v pogovore z uslužbenci in smo v ta namen ustvarili posebno predstavniško skupino,'' je sporočil Nike.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.