Svet
18 ogledov

Bojijo se, da bi se Pistorius ubil

Oscar Pistorius Reuters
Pistoriusa v priporu nadzorujejo, saj se bojijo, da bi si kaj naredil.

Okoliščine, v katerih je 26-letni atlet Oscar Pistorius ustrelil svoje dekle, 29-letno Reevo Steenkamp, še vedno niso jasne.

Tožilstvo Pistoriusa bremeni naklepnega umora, kar bi pomenilo, da bi atlet ostal za zapahi do konca življenja, če ga bodo spoznali za krivega. Pistorius krivdo zavrača, z njegove strani še naprej velja različica, po kateri je dekle ustrelil, ker jo je zamenjal za vlomilca.

Med 40-minutnim zaslišanjem se je zlomil, jokal, glede krivde pa se ni izjasnil. Je bila pa toliko odločnejša njegova družina in menedžemnt. "Domnevni umor najostreje zanikamo," so zapisali v izjavi.

Trenutno je v priporu, kjer ga pazniki budno spremljajo, saj se bojijo, da bi si vzel življenje, piše Daily Mail.

Jo je poskušal rešiti?

Pistorius naj bi svoje dekle skozi kopalniška vrata ustrelil štirikrat. Nato naj bi jo odnesel po stopnicah v spodnje nadstropje in jo celo poskušal oživljati. Reševalci je niso mogli oživiti, za mrtvo so jo razglasili na kraju.

Kontradiktorne izjave družine

Če je družina poenoteno nastopila glede Pistoriusive krivde, pa so nasprotujoče si njihove izjave o Reevi in kakšno je bilo njuno skupno življenje.

Po besedah strica Anthonyja Pistoriusa so Reevo v nekaj mesecih, kar sta bila v zvezi, dobro spoznali, jo vzljubili. Dejal je, da Oscar še nikoli v življenju ni bil tako srečen in da sta načrtovala skupno življenje.

Oče Henke Pistorius pa sinovega razmerja ni želel komentirati, dejal je le, da Reeve ni nikoli sploh spoznal. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.