Šport > Košarka
17 ogledov

Sergio mimo Bokija z miniaturo za vse čase

Rodriguez Nachbar Real Madrid Barcelona Copa del Rey kraljevi pokal Malaga final Youtube
Neverjetni finale španskega pokala med Barcelono in Real Madridom je z metom za zmago desetinko pred iztekom rednega dela v korist kraljevega kluba odločil Sergio Llull (77:76).


Epski boj med večnima rivaloma Real Madridom in Barcelono se je v Málagi razpletel v zadnji infarktni minuti. Realovci so imeli na videz neulovljivo prednost, ko je trojko za 71:64 v 38. minuti zadel MVP turnirja Nikola Mirotić, a sta se Erazem Lorbek in Boštjan Nachbar z Blaugrano vrnila v igro.

To je Sergia Llulla prisililo v koš kariere, ki mu je uspel desetinko pred iztekom igralnega časa, Barceloni pa v zadnjem poskusu iz obupa ni uspelo čudežno zadeti. V finalu, polnem nepozabnih dogodkov in potez, je bil "žrtev" Sergia Rodrígueza prav upokojeni reprezentant Nachbar, ki se mu je španski kolega za poraz v Celju oddolžil z izjemnim preigravanjem med nogami (zgoraj).

"To je nekaj najlepšega"

V Andaluziji se je po tekmi začelo noro slavje Reala, pri katerem je sodeloval tudi sloviti predsednik kluba Florentino Pérez, ki mu večera ni pokvarila niti večerna zmaga Barcelone v bližnji soseščini pri Sevilli, s katero se je nogometni del katalonskega kluba vrnil na vrh španske La Lige.

"To je bil zaključek fantastičnega tedna v vseh pogledih, za ekipo in klub. Zelo sem zadovoljen," je sijal trener Pablo Laso. "Po osebni napaki Felipeja (Reyes) je prišel trenutek norosti, ko so se izgubljale žoge, zgrešili smo met in nato zmagali na takšen način ... To je nekaj najlepšega, kar se ti lahko zgodi."

Niso ponovili herojstev Gasola

Lorbek (osem točk, Nachbar je dosegel eno manj) je po tekmi priznal, da bi lahko "zmagal kdorkoli" in da je Barceloni za nov naslov v Málagi, kjer je pred leti slavila na krilih golobradega Paua Gasola, zmanjkalo tudi nekaj sreče.

"Vsi smo odigrali dobro, kot ekipa smo bili na visoki ravni. Na koncu nam je zmanjkalo nekaj sreče, ampak treba se je hitro dvigniti. Če bomo igrali tako, bomo dobili veliko tekem. Zmagal je Madrid, ampak lahko bi zmagal kdorkoli," je povedal Lorbek.

Neverjetna zadnja minuta tekme v Málagi:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.