Šport
34 ogledov

Bole na pragu 16. zmage v karieri

Grega Bole je na 13. etapi letošnjega Toura dosegel odlično deveto mesto. (Foto: Žurnal24 main
Grega Bole, slovenski kolesar ekipe Nippo Vini Fantini, je še etapo oddaljen od svoje 16. zmage v profesionalni karieri.

Grega Bole je v sedmi etapi dirke po Južni Koreji od Chungjuja do Seula v dolžini 142,8 kilometrov s pomočjo ekipe nadzoroval položaj, pazil na glavne konkurente, v cilj pa prišel kot 25.

Pred njim je bila le skupina petih kolesarjev, v kateri je bil najmočnejši Avstralec Brad Evans (Drapac), ki je v sprintu ugnal Britanca Kristiana Hausa. Bole je za zmagovalcem zaostal 20 sekund.

V zadnji etapi s startom in ciljem v Seulu bo Gorenjec branil 13 sekund prednosti pred Špancem Javierjem Megiasom. Etapa bo dolga le 65 kilometrov in bo povsem ravninska, tako da ni za pričakovati sprememb v skupnem seštevku.

Lani je dirko dobil Avstralec Caleb Ewan, letos sprinterski kapetan pri ekipi Orica Greenedge, za katero nastopa tudi Luka Mezgec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.